KUTSUMUSTEHTÄVÄ

Rientolan setlementti ry hankki vuonna 2015 Tampereen Niemenrannasta vanhan kartanoalueen, jonka rakennukset se entisöi ja perinnekorjaa harrastus-, kulttuuri- ja liikuntatoimintaa sekä tapahtumia varten. Pihapiirissä kohoava kaksikerroksinen hirsinen vieraspytinki on valmistunut 1863, ja ulkovuoraukseltaan se edustaa empiretyyliä. Aiemmin pytinki on toiminut mm. rusthollina.

KAUNOTAR KUNTOON!

Tule mukaan talkoisiin ja auta meitä kunnostamaan pytinki upeaksi hirsikaunottareksi, jollainen se alun perin oli! Pinta-alaa rakennuksessa on kaikkiaan 193 m². Siinä on sali, 7 huonetta, keittiö, 3 kuistia, 2 kakluunia, 300 ikkunaruutua, 4 ulko-, 7 väli- ja 2 peiliovea. Työtä siis piisaa – varsinkin, kun entisöiminen toteutetaan pieteetillä eli perinnekorjaamisen keinoja, menetelmiä ja materiaaleja käyttäen.

KAMPANJA KÄYNNISTYY

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän kartanoalueen entisöinti on Rientolan Setlementille sydämenasia. Siksi käynnistämme piakkoin Mesenaatti-kampanjan, jonka avulla keräämme rahaa vieraspytingin entisöimiseen. Kerromme tällä sivustolla ja Rientolan Setlementin sosiaalisen median kanavilla kampanjan käynnistymisestä, tavoitteista ja edistymisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *