TAPAHTUMIA YMPÄRI VUODEN

Rientolan Setlementti järjestää monenlaisia tapahtumia, kuten konsertteja, luentoja, iltamia, kirppiksiä, näyttelyitä, lauluiltoja, seminaareja… Tule viihtymään kanssamme ja ota mukaan ystäväsi! Vuokraamme myös tilojamme, kuten Pirttiä, Nutturaa ja Verstasta, yksityiseen käyttöön. Ota rohkeasti yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää.


ELOKUU

KÄVELYFUTISTURNAUS

27.8.2019
Tervetuloa mukaan neljän (4) joukkueen kävelyfutisturnaukseen, joka järjestetään Niemenrannan tekonurmikentällä tiistaina 27.8.2019 klo 10–14. Kenttä sijaitsee Rientolan Setlementin vieressä, osoitteessa Federleynkatu 17. Joukkueen pelaajien minimimäärä on 5 + maalivahti, tuomarit valitaan jokaisesta joukkueesta. Kaikki halukkaat pääsevät pelaamaan. Pelien jälkeen tarjoamme keittolounaan, leivät ja juomat sekä pullakahvit Rientolan Pirtillä. Turnauksen järjestää Mielekästä liikunnan iloa -hanke. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: p. 050 353 7243/JP tai j-p.heininen (at) rientola.fi.


SYYSKUU

SADONKORJUUJUHLAT RIENTOLAN TORNIPIHALLA

14.9.2019
Tervetuloa juhlistamaan syksyn alkua ja nauttimaan monenlaisista maan antimista Rientolan Tornipihalle lauantaina 14.9.2019 klo 11–14! Tarjolla on monenlaisia maan antimia, paikallisia kulinaarisia herkkuja, unohtumattomia makuelämyksiä. Voit myös ostaa upeita käsitöitä ja vaatteita itsellesi tai lahjaksi. Juhlatunnelman kruunaa elävä musiikki.


KIRJAILIJAVIERAILU: PANU RAJALA

24.9.2019
Kirjailija Panu Rajala kertoo kirjastaan Suomussalmen sulttaani — Ilmari Kiannon elämä (SKS 2018) Rientolan Pirtillä tiistaina 24.9.2019 klo 13. Suomalaisen kirjallisuuden värikkäimpiin hahmoihin kuuluva Ilmari Kianto (1874-1970) eli vaiherikkaan elämän monine rakkausdraamoineen ja talousvaikeuksineen. Suomussalmen sulttaaniksi kutsuttu Iki-Kianto oli asettumaton anarkisti, hersyvä muistelija, ärisevä aikalaiskriitikko ja Kekkosen juttukaveri. Tule kuuntelemaan, mitä kaikkea Rajala on saanut selville Punainen viiva -klassikon kirjoittaneesta Kiannosta!


LOKAKUU

KIRJAILIJAVIERAILU: AULIS AARNIO

24.10.2019
Emeritusprofessori ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja kotiseutumies Aulis Aarnio luennoi Rientolan Pirtillä torstaina 24.10.2019 klo 13 Ilmoneista eli Kangasalla vaikuttaneen seitsenhenkisen kulttuuriperheen elämästä ja vaiheista, joista Aarnio on kirjoittanut mm. näytelmät Haaveiden talo, Viisi sisarusta ja Ilmonien arvoitus. Tunnetuin perheen jäsenistä oli taidemaalari Einar, joka oli Helene Schjerfbeckin oppilas ja josta povattiin opettajansa vertaista mestaria. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!


2020

HELMIKUU

LASKETTELU-, HIIHTO- JA JOOGAREISSU SYÖTTEELLE

22.2–27.2.2020
Rientolan Setlementti järjestää yhdessä Siivikkalan Nuorten kanssa yhdistetyn laskettelu-, hiihto- ja joogareissun Syötteelle. Retki on tarkoitettu perheille, mutta mukaan otetaan kaikenikäisiä. Syötteellä lasketellaan, hiihdetään, joogataan, askarrellaan ja pelaillaan sisäpelejä. Reissun hinta on 420 €/osallistuja. Hintaan sisältyy matkat, hotellimajoitus 2–4 hengen huoneissa, täysihoito, sairausvakuutus ja yhteisohjelmien tilavuokrat. Viikon aikana tehdään myös päiväretkiä Iso-Syötteelle. Ilmoittaudu Matti Laineelle joko puhelimitse 044 974 4476 tai matti.laine (at) rientola.fi.