KOHOTA KUNTOA RENNOSTI

Rientolan Setlementti on uudistanut ja kasvattanut kurssitarjontaansa. Tarjolla on niin liikuntaa, musiikkia ja kädentaitoja. Yksi uusista liikuntalajeista on frisbeegolf, jonka periaate on sama kuin golfissa: rata kierretään kävellen ja tavoitteena on saada kiekko koriin mahdollisimman vähillä heitolla. Ryhmän vetäjänä toimii ammattilaistason pelaaja Ville Ahlberg, ja ohjaukseen sisältyvät kaikki perusteet: säännöt, rysty- ja kämmenheitot, puttaaminen jne. Ryhmään ovat tervetulleita sekä aloittelijat että lajia jo aiemmin harrastaneet.

Tai haluaisitko kokeilla asahia? Itämaisia ja länsimaisia liikuntalajeja yhdistävä Asahi Health® on suomalainen kehotietoisuuteen perustuva terveysliikuntamuoto. Kuten taiji, qigong, yiquan ja jooga, myös asahi sopii kaikille iästä tai fyysisestä kunnosta riippumatta. Liikkeet, jotka avaavat ja vahvistavat kehoa sekä rauhoittavat mieltä, tehdään rauhallisina liikesarjoina.

TANSSI AKTIVOI AIVOJA

Todellista hyvän mielen liikuntaa tarjoaa Lavis®-lavatanssijumppa, joka on vauhdikas, hauska ja helppo liikuntamuoto. Kurssilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja, ja tuntien sisältö vaihtelee monipuolisesti perinteisistä tanssilajeista lattareihin. Koreogafiat sisältävät sekä tanssiaskeleita että jumppaliikkeitä, minkä vuoksi Lavis® kartuttaa kuntoa ja harjoittaa kroppaa monipuolisesti. Tanssi lujittaa luita ja hoitaa myös aivoja, kun ne koordinoivat käsien, jalkojen ja koko kehon liikkeitä.

Rientolan Setlementin Lihaskuntojumppa on monipuolinen yhdistelmä lihaskuntoharjoittelua ja kehonhuoltoa. Kauden aikana tutuiksi tulevat mm. kahvakuulat, jumppakuminauhat ja villasukkajumppa. Vetäjänä toimii fysioterapeutti, joka huolehtii, että kaikenkuntoiset osallistujat tekevät liikkeet varmasti turvallisesti mutta tehokkaasti. Rientolan Setlementti tarjoaa myös senioreille henkistä hyvinvointia, fyysistä kuntoa ja terveyttä edistävää liikuntaa. Säännöllinen liikunnan harrastaminen virkistää, parantaa lihasvoimaa ja pitää nivelistön kunnossa.

ON AIKA TOTEUTTAA UNELMAT!

Onko musiikki ollut leipälajisi? Siinä tapauksessa ota instrumenttisi esiin ja tule mukaan Rientolan soittokuntaan! Kokeneet soittajat ovat lämpimästi tervetulleita orkesteriin, joka harjoittelee ja keikkailee kapellimestari Soila Takasen johdolla.

Nautitko nikkaroimisesta ja puutöiden tekemisestä? Rientolan Setlementin Verstaalla toimivassa Puu-ukot ja -akat -kerhossa valmistetaan itsenäisesti puusta erilaisia koriste- ja käyttöesineitä. Vinkkejä ja apua esimerkiksi koneiden käytössä saa vastuuohjaajilta ja vanhoilta konkareilta. Kerho on tarkoitettu puutyöharrastajille, ei ammattimaiseen toimintaan. Kuukausimaksulla voit harrastaa jokaisena arkipäivänä klo 8–17 välisenä aikana omien mahdollisuuksiesi mukaan. Materiaalit eivät sisälly kurssin hintaan, vaan ne pitää hankkia itse.

Lisätietoja kursseista, hinnoista, kurssipaikoista, aikatauluista ja ohjaajista löydät kurssisivustoltamme, jossa voit myös ilmoittautua.