Käynnissä oleva toiminta

TULE! TULEVAISUUS TOI MEIDÄT YHTEEN

Lielahden, Hiedanrannan, Niemenrannan ja Lentävänniemen alueella käynnistyi kevään 2020 aikana kolmivuotinen Tule! Tulevaisuus toi meidät yhteen -hanke, joka lisää asukkaiden osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä edistää paikallisten järjestöjen yhteistyötä. TULE-hanke on saanut jatkorahoitusta vuodelle 2023 ja toiminta jatkuu entiseen tyyliin.

Rientolan Setlementin, Kansalaistalo Mansikkapaikan ja Sopimusvuori ry:n yhteistyönä toteutettavassa hankkeessa alueen ihmiset kohtaavat, jakavat toisilleen tietoa ja kokemuksia sekä kehittävät yhdessä mielekästä tekemistä. Haasteita riittää, sillä lähivuosina alueelle rakentuu uusi koti yli 25  000 ihmiselle. Ollaan siis aikamoisen murroksen äärellä, mutta olemme valmiita ottamaan haasteen vastaan!

Tule!-hanke pyrkii vastaamaan alueen asukkaiden tarpeisiin ja toiveisiin uudenlaisesta yhteisöllisyydestä ja vapaaehtoistyön verkoston rakentamisesta. Samalla tähdätään siihen, että hajanaisesti ja liian erillään toisistaan toimivat alueen järjestöt saisivat koordinointiapua keskinäiseen yhteistyöhönsä sekä uudenlaisia keinoja toteuttaa asukkaiden osallisuutta lisäävää toimintaa.

Hankkeessa aloitti uusi työntekijä Noora-Maija Tokee 2023 vuoden alkupuolella .

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Sanna Natunen p. 044 970 5205, sanna.natunen(at)rientola.fi.

Hanketyöntekijä Noora-Maija Tokee p. 041 318 4556, noora.tokee(at)rientola.fi.

Lue lisää Tule!-hankkeen omilta sivuilta lietsulentsu.fi. Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista.


ELÄMÄNTARINA-PIRTTI

Elämäntarina-pirtti on tarinankerronnan yhteisöllinen tila, joka kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa Rientolan Setlementin pirtissä, osoitteessa Federleynkatu 19.
 
Osallistujalla ei tarvitse olla kirjoittamiseen ja luovuuteen liittyvää harrastuneisuutta, halu havainnoida maailmaa ja omia tunteita riittää pohjaksi. Harjoitteet ovat ohjattuja, mutta myös osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa kokoontumisien sisältöön raamien puitteissa.
 
Elämäntarina-pirtissä käytetään luovaa kirjoittamista, sanataidetta ja keskusteluja.
 
Ennakkoilmoittautuminen noora.tokee@rientola.fi / puh. 0413184556
Maksimiosallistujamäärä 10 henkilöä. Kokoontuminen keskiviikkoisin klo 14-16.30.
 
Kokoontumiskerrat:
23.8., 6.9., 20.9., 4.10., 25.10. (ei syyslomalla), 1.11., 15.11. ja 29.11.2023

YSTÄVYYDEN PIRTTI

Ystävyyden Pirtissä taitavat kädentaito-ohjaajamme Minna Anttonen, Roxana Hoskari ja Kille Meriläinen järjestävät inspiroivaa ja leppoisaa yhdessä tekemistä lapsille ja aikuisille. Ystävyyden Pirtti kokoontuu syksyllä seitsemän kertaa. Maksuttomat kokoontumiset järjestetään Rientolan Pirtissä 10.8., 24.8., 7.9., 21.9., 5.10., 26.10., 9.11.2023 klo 17.00-19.30.

Inspiroivaa tekemistä, herkkuja ja leppoisaa yhdessäoloa kaikenikäisille.

Alla oleva kuva päivitetään myöhemmin. Kuva liittyy aiemman vuoden Ystävyyden Pirttiin.


Päättyneet hankkeet ja toiminta

RIENTOLAN AVOIN PIRTTI

Rientolan Avoin Pirtti on senioreille tarkoitettu matalan kynnyksen kohtaamispaikka, joka on avoinna maanantaisin klo 10-13. Toiminnan ytimessä on yhteisöllisyys ja mahdollisuus kohdata muita rennossa, hyväksyvässä ja turvallisessa ilmapiirissä. Toiminta jatkuu 20.3.2023 alkaen.

Avoimessa Pirtissä voit vaihtaa kuulumisia, lukea lehtiä, pelata, tehdä käsitöitä, ideoida uutta mielekästä tekemistä – tai vain hengähtää hetken. Toisinaan järjestämme pienimuotoisia esitelmiä tai esityksiä. Kahvitarjoilu!

Rientolan Avoin Pirtti on osa Tule-hankkeen toimintaa. Paikalla on Tule-hankkeen hanketyöntekijä Noora-Maija Tokee, jolta voit kysyä alueen tapahtumista ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Voit myös kertoa toiveitasi omaan arkeesi, Avoimen Pirtin toimintaan tai Lielahti-Lentävänniemen alueeseen liittyen.

RIENTOLAN NUORET TEKIJÄT

Rientolan Nuoret tekijät -työllisyyshanke oli käynnissä 1.1.–15.11.2022, ja sen kautta alle 30-vuotiaat tamperelaiset nuoret pääsivät tutustumaan monipuolisiin, itseä kiinnostaviin työtehtäviin Rientolan Setlementissä.

Mukaan saattoi tulla palkkatuen, työkokeilun tai kuntouttavan työtoiminnan sopimuksilla tai palkattuna työntekijänä. Paikkoja oli 7–13 nuorelle. Jokaisen nuoren kanssa tehtiin oma, itselle sopiva viikko-ohjelma.

Rientolassa nuoret pääsivät työskentelemään esimerkiksi puutarhan-, pihan- ja kiinteistönhoidon tehtävissä. Ohjaustöihin saattoi tutustua koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa, lasten ja varhaisnuorten ryhmissä ja leireillä, aikuisten ja ikäihmisten kursseilla sekä lasten, aikuisten ja ikäihmisten parissa kohtaamispaikkatoiminnassa. Lisäksi nuoret saattoivat kokeilla monipuolisten taide- ja käsitöiden tekemistä, kunnostustöitä ja tapahtumien suunnittelua ja järjestämistä.

Rientolan Nuoret tekijät -hankkeesta vastasi Enni Stöd, ja se toteutettiin Tampereen kaupungin Nuorisotakuuavustuksen avulla.

NUORTEN TIIMI

Rientolan Nuorten tiimi otti Rientolan tilukset ja mahdollisuudet haltuun vuonna 2021! Rientolassa aloittanut Nuorten tiimi oli Tampereen kaupungin Nuorisotakuuhanke. Hankkeen tavoitteena oli oppia uusia taitoja tulevaisuutta ja työelämää varten, lisätä osallisuutta ja arjenhallintaa.

Tiimiläiset suunnittelivat itse toimintaa sen mukaan, mitä kokivat haluavansa oppia ja opettivat toisilleen jo opittuja taitoja.

Nuorten tiimin käytössä oli Rientolan savi- ja puutyöpaja, uudenkarhea liikuntasali sekä historialliset kartanorakennukset ja sen ympäristö. Tiimi otti haltuun myös muita kädentaitotekniikoita tai teemoja, joita he toivoivat itse arkeensa saavan.

Nuorten tiimin toiminnasta vastasi Alma Lehtinen ja se toteutettiin Tampereen kaupungin Nuorisotakuuavustuksen avulla.


MIELEKÄSTÄ LIIKUNNAN ILOA

Rientolan Setlementti ja Mielen ry:n yhteistyöhanke työttömille ja osa-aikaisesti työssä oleville suunnattu Mielekästä liikunnan iloa -hanke, jossa yhdistyivät terveysliikunta ja luonnossa liikkuminen. Mottona oli yhdessä tekeminen ja tarjolla oli erilaisia liikunnan lajeja. Hanke toimi STEAn rahoituksella vuosina 2018 – 2020.


NUORTEN VERSTAS

Nuorten verstaan pilottijakso toteutettiin vuoden 2020 aikana Tampereen kaupungin myöntämän Nuorisotakuuavustuksen turvin.

Rientolalle pilottijakso merkitsi tutkimusmatkaa nuorten työllistämisen ja kuntouttavan työtoiminnan alueelle tulevaisuuden haaveita silmällä pitäen. Kahdeksalle nuorelle toiminta merkitsi kuulumista Rientolan yhteisöön, omien kiinnostuksen kohteiden selkeyttämistä, arkirutiinin löytämistä ja monipuolista tekemistä kuntouttavan työtoiminnan tai vapaaehtoistoiminnan myötä.

Hyvillä mutta haikeilla mielin paketoimme pilottijakson uuden vuoden alkaessa. Sekä nuorten että yhteistyökumppaneiden palautteet toiminnasta ovat olleet mahtavia, ja on selvää, että pienimuotoiselle pajatoiminnalle aidossa työympäristössä on kysyntää.

Tärkeintä pilottijakson onnistumisessa oli kuitenkin jokainen ihana nuori, joka meidän yhteisössämme löysi arkirytminsä ja tulevaisuuden suunnitelmansa uudelleen!

Nuorten verstaan hanketyöntekijöinä pilottijaksolla toimineet Katja, Annemari ja Marko kiittävät kaikkia yhteistyökumppaneita menneestä vuodesta ja toivottavat kaikille tsemppiä tärkeään työhön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *