TULE! TULEVAISUUS TOI MEIDÄT YHTEEN

Lielahden, Hiedanrannan, Niemenrannan ja Lentävänniemen alueella käynnistyy kevään aikana kolmivuotinen Tule! Tulevaisuus toi meidät yhteen -hanke, joka lisää asukkaiden osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä edistää paikallisten järjestöjen yhteistyötä.

Rientolan Setlementin, Kansalaistalo Mansikkapaikan ja Sopimusvuori ry:n yhteistyönä toteutettavassa hankkeessa alueen ihmiset kohtaavat, jakavat toisilleen tietoa ja kokemuksia sekä kehittävät yhdessä mielekästä tekemistä. Haasteita riittää, sillä lähivuosina alueelle rakentuu uusi koti yli 25  000 ihmiselle. Ollaan siis aikamoisen murroksen äärellä, mutta olemme valmiita ottamaan haasteen vastaan!

Tule!-hanke pyrkii vastaamaan alueen asukkaiden tarpeisiin ja toiveisiin uudenlaisesta yhteisöllisyydestä ja vapaaehtoistyön verkoston rakentamisesta. Samalla tähdätään siihen, että hajanaisesti ja liian erillään toisistaan toimivat alueen järjestöt saisivat koordinointiapua keskinäiseen yhteistyöhönsä sekä uudenlaisia keinoja toteuttaa asukkaiden osallisuutta lisäävää toimintaa. Lisätietoja antaa projektityöntekijä Eija Mäkinen puh. 041 318 4556 s-posti eija.makinen (at) rientola.fi.

Lue lisää Tule!-hankkeen omalta sivulta. Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista.


NUORTEN VERSTAS

Rientolan Setlementti käynnistää maaliskuussa 2020 uuden Nuorten verstas -toiminnan, joka tarjoaa 17–29-vuotiaille työ- ja opiskelupaikkaa vailla oleville tai vielä omaa polkuaan etsiville nuorille sisältöä ja tukea heidän arkeensa. Tavoitteena on luoda matalan kynnyksen työpajatoimintaa, johon nuori voi tulla mukaan koko toimintakauden ajan omaan tilanteeseen parhaiten sopivalla tavalla.

Työpajan keskiössä on nuoria sosiaalisesti vahvistava yksilöllinen kohtaaminen. Samalla tuetaan nuorten arjenhallintataitoja ja kannustetaan nuoria osallistumaan itseään ja tulevaisuutta koskeviin päätöksiin. Pilottivaiheen aikana työpajatoiminnan muotoja kehitetään yhdessä nuorten kanssa. Lisätietoja antaa hanketyöntekijä Katja Poti puh. 044 235 1148 s-posti katja.poti (at) rientola.fi.

Rientolan Nuorten verstas -pilottihanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen ja Nuorten talo Ohjaamon kanssa. Lisäksi yhteistyötä rakennetaan Sopimusvuori ry:n ja Pirkanmaan Kaarikoirat ry:n kanssa, jotka myös ovat saaneet nuorisotakuuavustusta Lielahden alueella. Tampereen kaupungin Elinvoima- ja osaamislautakunta on myöntänyt Nuorten verstas -toiminnalle nuorisotakuuavustuksen. Lue lisää Nuorten verstaan omalta sivulta!


MIELEKÄSTÄ LIIKUNNAN ILOA

Rientolan Setlementti ja Mielen ry käynnistivät keväällä 2018 kaikille työttömille ja osa-aikaisesti työssä oleville suunnatun Mielekästä liikunnan iloa -hankkeen, jossa yhdistyvät terveysliikunta ja luonnossa liikkuminen. Mottona on yhdessä tekeminen ja tarjolla on läjäpäin lajeja: sählyä, keilausta, frisbeegolfia, sulkapalloa, jousiammuntaa, vesijumppaa, joogaa, kiipeilyä, biljardia, pöytätennistä, soutuspinningiä, kuntonyrkkeilyä jne.

Käytännössä STEAn rahoittama toiminta tarkoittaa, että asiakkaat voivat osallistua ilmaiseksi erilaisiin kerran viikossa kokoontuviin liikuntaryhmiin. Lisäksi tehdään monenlaisia retkiä. Mielekästä liikunnan iloa -hankkeen täysipäiväisenä työntekijänä toimii energinen Jussi-Pekka ”JP” Heininen, joka on monelle lielahtelaiselle tuttu kasvo, onhan JP vetänyt Rientolassa lasten ja nuorten liikuntakerhoja lähes 20 vuotta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä hanketyöntekijäämme Jussi-Pekka Heiniseen puh. 050 353 7243 s-posti j-p.heininen (at) rientola.fi tai hankevastaavaan Risto Lahtiseen puh. 050 513 1 158 s-posti risto.lahtinen (at) mielen.fi. Lisätietoa ryhmistä ja toiminnasta löydät myös hankkeen Facebook-sivulta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *