Käynnissä oleva toiminta

TULE! TULEVAISUUS TOI MEIDÄT YHTEEN

Lielahden, Hiedanrannan, Niemenrannan ja Lentävänniemen alueella käynnistyi kevään 2020 aikana kolmivuotinen Tule! Tulevaisuus toi meidät yhteen -hanke, joka lisää asukkaiden osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä edistää paikallisten järjestöjen yhteistyötä.

Rientolan Setlementin, Kansalaistalo Mansikkapaikan ja Sopimusvuori ry:n yhteistyönä toteutettavassa hankkeessa alueen ihmiset kohtaavat, jakavat toisilleen tietoa ja kokemuksia sekä kehittävät yhdessä mielekästä tekemistä. Haasteita riittää, sillä lähivuosina alueelle rakentuu uusi koti yli 25  000 ihmiselle. Ollaan siis aikamoisen murroksen äärellä, mutta olemme valmiita ottamaan haasteen vastaan!

Tule!-hanke pyrkii vastaamaan alueen asukkaiden tarpeisiin ja toiveisiin uudenlaisesta yhteisöllisyydestä ja vapaaehtoistyön verkoston rakentamisesta. Samalla tähdätään siihen, että hajanaisesti ja liian erillään toisistaan toimivat alueen järjestöt saisivat koordinointiapua keskinäiseen yhteistyöhönsä sekä uudenlaisia keinoja toteuttaa asukkaiden osallisuutta lisäävää toimintaa.

Lisätietoja antaa projektityöntekijä Eija Mäkinen 041 318 4556 tai eija.makinen (at) rientola.fi.

Lue lisää Tule!-hankkeen omalta sivulta. Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista.


RIENTOLAN NUORET TEKIJÄT

Rientolan Nuoret tekijät -työllisyyshanke on käynnissä 1.1.–31.12.2022, ja sen kautta alle 30-vuotiaat tamperelaiset nuoret pääsevät tutustumaan monipuolisiin, itseä kiinnostaviin työtehtäviin Rientolan Setlementissä.

Mukaan voi tulla palkkatuen, työkokeilun tai kuntouttavan työtoiminnan sopimuksilla tai palkattuna työntekijänä. Paikkoja on 8–13 nuorelle. Jokaisen nuoren kanssa tehdään oma, itselle sopiva viikko-ohjelma.

Rientolassa nuori pääsee työskentelemään esimerkiksi puutarhan-, pihan- ja kiinteistönhoidon tehtävissä. Tarjolla on myös palstaviljelyä ja toiminnan ideointia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Ohjaustöihin voi tutustua koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa, lasten ja varhaisnuorten ryhmissä ja leireillä sekä työ- ja ikäihmisten parissa kohtaamispaikkatoiminnassa. Lisäksi nuori voi kokeilla monipuolisten taide- ja käsitöiden tekemistä, kunnostustöitä ja tapahtumien suunnittelua ja järjestämistä.

Rientolan Nuoret tekijät -hankkeesta vastaa Enni Stöd, ja se toteutetaan Tampereen kaupungin Nuorisotakuuavustuksen avulla.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Enniin p. 0442406330 tai s-postitse enni.stod@rientola.fi.


RIENTOLAN AVOIN PIRTTI

Rientolan Avoin Pirtti on senioreille tarkoitettu matalan kynnyksen kohtaamispaikka, joka on avoinna maanantaisin klo 9–12. Toiminnan ytimessä on yhteisöllisyys ja mahdollisuus kohdata muita rennossa, hyväksyvässä ja turvallisessa ilmapiirissä.

Avoimessa Pirtissä voit vaihtaa kuulumisia, lukea lehtiä, pelata, tehdä käsitöitä, ideoida uutta mielekästä tekemistä – tai vain hengähtää hetken. Toisinaan järjestämme pienimuotoisia esitelmiä tai esityksiä. Kahvia on tarjolla klo 10–11.

Rientolan Avoin Pirtti on osa Tule-hankkeen toimintaa. Paikalla on Tule-hankkeen projektityöntekijä Eija Mäkinen, jolta voit kysyä alueen tapahtumista ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Voit myös kertoa toiveitasi omaan arkeesi, Avoimen Pirtin toimintaan tai Lielahti-Lentävänniemen alueeseen liittyen.


YSTÄVYYDEN PIRTTI

Ystävyyden Pirtissä taitavat kädentaito-ohjaajamme Minna Anttonen ja Kille Meriläinen järjestävät inspiroivaa ja leppoisaa yhdessä tekemistä aikuisille lasten kanssa tai ilman.

Ensimmäinen tapaamiskerta on keskiviikkona 5.10. klo 15–17.30, jolloin tehdään yhdessä vaahteranlehtikruunuja ja kokataan herkullisia vohveleita! Seuraavan kerran Ystävyyden Pirtissä askarrellaan tiistaina 11.10. klo 10–12.30, jollain tehdään neulahuovutusta ja nautitaan voileipiä.

Ystävyyden Pirtti järjestetään parittomilla viikoilla tiistaisin aamupäivällä ja parillisilla viikoilla keskiviikkoisin iltapäivällä.


Päättyneet hankkeet

NUORTEN TIIMI

Rientolan Nuorten tiimi otti Rientolan tilukset ja mahdollisuudet haltuun vuonna 2021! Rientolassa aloittanut Nuorten tiimi oli Tampereen kaupungin Nuorisotakuuhanke. Hankkeen tavoitteena oli oppia uusia taitoja tulevaisuutta ja työelämää varten, lisätä osallisuutta ja arjenhallintaa.

Tiimiläiset suunnittelivat itse toimintaa sen mukaan, mitä kokivat haluavansa oppia ja opettivat toisilleen jo opittuja taitoja.

Nuorten tiimin käytössä oli Rientolan savi- ja puutyöpaja, uudenkarhea liikuntasali sekä historialliset kartanorakennukset ja sen ympäristö. Tiimi otti haltuun myös muita kädentaitotekniikoita tai teemoja, joita he toivoivat itse arkeensa saavan.

Nuorten tiimin toiminnasta vastasi Alma Lehtinen.


MIELEKÄSTÄ LIIKUNNAN ILOA

Rientolan Setlementti ja Mielen ry:n yhteistyöhanke työttömille ja osa-aikaisesti työssä oleville suunnattu Mielekästä liikunnan iloa -hanke, jossa yhdistyivät terveysliikunta ja luonnossa liikkuminen. Mottona oli yhdessä tekeminen ja tarjolla oli erilaisia liikunnan lajeja. Hanke toimi STEAn rahoituksella vuosina 2018 – 2020.


NUORTEN VERSTAS

Nuorten verstaan pilottijakso toteutettiin vuoden 2020 aikana Tampereen kaupungin myöntämän Nuorisotakuuavustuksen turvin.

Rientolalle pilottijakso merkitsi tutkimusmatkaa nuorten työllistämisen ja kuntouttavan työtoiminnan alueelle tulevaisuuden haaveita silmällä pitäen. Kahdeksalle nuorelle toiminta merkitsi kuulumista Rientolan yhteisöön, omien kiinnostuksen kohteiden selkeyttämistä, arkirutiinin löytämistä ja monipuolista tekemistä kuntouttavan työtoiminnan tai vapaaehtoistoiminnan myötä.

Hyvillä mutta haikeilla mielin paketoimme pilottijakson uuden vuoden alkaessa. Sekä nuorten että yhteistyökumppaneiden palautteet toiminnasta ovat olleet mahtavia, ja on selvää, että pienimuotoiselle pajatoiminnalle aidossa työympäristössä on kysyntää.

Tärkeintä pilottijakson onnistumisessa oli kuitenkin jokainen ihana nuori, joka meidän yhteisössämme löysi arkirytminsä ja tulevaisuuden suunnitelmansa uudelleen!

Nuorten verstaan hanketyöntekijöinä pilottijaksolla toimineet Katja, Annemari ja Marko kiittävät kaikkia yhteistyökumppaneita menneestä vuodesta ja toivottavat kaikille tsemppiä tärkeään työhön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *