Käynnissä olevat hankkeet

TULE! TULEVAISUUS TOI MEIDÄT YHTEEN

Lielahden, Hiedanrannan, Niemenrannan ja Lentävänniemen alueella käynnistyi kevään 2020 aikana kolmivuotinen Tule! Tulevaisuus toi meidät yhteen -hanke, joka lisää asukkaiden osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä edistää paikallisten järjestöjen yhteistyötä.

Rientolan Setlementin, Kansalaistalo Mansikkapaikan ja Sopimusvuori ry:n yhteistyönä toteutettavassa hankkeessa alueen ihmiset kohtaavat, jakavat toisilleen tietoa ja kokemuksia sekä kehittävät yhdessä mielekästä tekemistä. Haasteita riittää, sillä lähivuosina alueelle rakentuu uusi koti yli 25  000 ihmiselle. Ollaan siis aikamoisen murroksen äärellä, mutta olemme valmiita ottamaan haasteen vastaan!

Tule!-hanke pyrkii vastaamaan alueen asukkaiden tarpeisiin ja toiveisiin uudenlaisesta yhteisöllisyydestä ja vapaaehtoistyön verkoston rakentamisesta. Samalla tähdätään siihen, että hajanaisesti ja liian erillään toisistaan toimivat alueen järjestöt saisivat koordinointiapua keskinäiseen yhteistyöhönsä sekä uudenlaisia keinoja toteuttaa asukkaiden osallisuutta lisäävää toimintaa.

Lisätietoja antaa projektityöntekijä Eija Mäkinen 041 318 4556 tai eija.makinen (at) rientola.fi.

Lue lisää Tule!-hankkeen omalta sivulta. Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista.


NUORTEN TIIMI

Rientolan Nuorten tiimi ottaa Rientolan tilukset ja mahdollisuudet haltuun! Rientolassa aloittanut Nuorten tiimi on Tampereen kaupungin Nuorisotakuuhanke. Hankkeen tavoitteena on oppia uusia taitoja tulevaisuutta ja työelämää varten, lisätä osallisuutta ja arjenhallintaa.

Tiimiläiset suunnittelevat itse toimintaa sen mukaan, mitä kokevat haluavansa oppia ja opettavat toisilleen jo opittuja taitoja.

Nuorten tiimin käytössä on Rientolan savi- ja puutyöpaja, uudenkarhea liikuntasali sekä historialliset kartanorakennukset ja sen ympäristö. Tiimi voi ottaa haltuun muitakin kädentaitotekniikoita tai teemoja, joita toivovat itse arkeensa saavan.

Nuorten tiimillä on upea mahdollisuus luoda itselleen hauska ja toimiva arki! Tule rohkeasti mukaan!

Lisätietoja antaa tiimin vetäjä Alma Lehtinen 044 240 6330 tai alma.lehtinen (at) rientola.fi

Nuorten tiimin löydät myös Facebookista ja Instagramista .


Päättyneet hankkeet

MIELEKÄSTÄ LIIKUNNAN ILOA

Rientolan Setlementti ja Mielen ry:n yhteistyöhanke työttömille ja osa-aikaisesti työssä oleville suunnattu Mielekästä liikunnan iloa -hanke, jossa yhdistyivät terveysliikunta ja luonnossa liikkuminen. Mottona oli yhdessä tekeminen ja tarjolla oli erilaisia liikunnan lajeja. Hanke toimi STEAn rahoituksella vuosina 2018 – 2020.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *