LEIKKIÄ JA VAUHTIA

Perheliikunta on hauskaa yhdessäoloa ilman suorituspaineita. Yhdessä leikkiminen ja liikkuminen on perheen laatuaikaa, josta syntyy muistoja ja unohtumattomia hetkiä. Fyysinen aktiivisuus vaikuttaa myönteisesti lapsen hyvinvointiin ja sosiaaliseen kehitykseen, koska liikkuessa ja leikkiessä lapsi harjoittelee vuorovaikutustaitoja ja opettelee tulemaan toimeen muiden kanssa.

Rientolan Setlementti järjestää 1–3-vuotiaille lapsille tarkoitetun Taaperot ja hulivilit -kurssin, jossa vanhempi ja lapsi liikkuvat yhdessä ohjaajan opastamana salin temppuradalla musiikin soidessa taustalla. Leikkien ja pikku temppujen avulla opetellaan hallitsemaan kehoa. Samalla kehittyvät lapsen motoriikka ja tasapainotaidot.

KÄSILLÄ TEKEMISEN ILO

Rientolan Setlementti järjestää syksyllä 2019 useita erilaisia savipajakursseja. Lapsen ja vanhemman alkeistason savipajakurssella opetellaan tekemään helppoja savitöitä eri tekniikoilla. Kurssin aikana tehdään noin 5 erilaista työtä, joiden avulla lapsi saa ”minä osaan” -kokemuksia. Kädentaitojen harjoittamisen myötä lapsen aistiherkkyys, havainnointi, luovuus ja avaruudellinen hahmottaminen kehittyvät. Vanhempi voi olla mukana lapsensa apuna tai opetella samalla itse savityön alkeita yhdessä lasten kanssa.

Lisätietoja kursseista, hinnoista, kurssipaikoista, aikatauluista ja ohjaajista löydät kurssisivustoltamme, jossa voit myös ilmoittautua.