RIENTOLASSA SAAT HENKISTÄ JA SOSIAALISTA PÄÄOMAA!

Rientolan Setlementti ry elää voimakasta kasvun ja kehittymisen aikaa. Toimintatilojemme ympärille Länsi-Tampereella rakentuu tuhansia koteja uusille asukkaille, ja haluamme toivottaa niin heidät kuin vanhat ystävämmekin tervetulleeksi toimintaamme.

Rientolassa voit harrastaa, urheilla ja opiskella. Järjestämme myös paljon tapahtumia, kuten luentoja, konsertteja, retkiä jne. Ovemme ovat kaikille avoinna, sillä toimintamme on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Tilojamme – Pirttiä, Nutturaa ja Verstasta – voi vuokrata erilaisiin tarpeisiin, kuten juhliin, kokouksiin, koulutuksiin. Meillä on myös savipaja. Työttömille ja pätkätyöläisille tarkoitettu Mielekästä Liikunnan Iloa -projekti tarjoaa monenlaisia harrastusmahdollisuuksia ilmaiseksi.

Entisöimme parhaillaan Niemen kartanon rakennuksia sekä Rientolan Setlementin käyttöön että vuokrattaviksi tiloiksi. Setlementillämme on vahvat juuret, mutta emme tahdo jäädä kiinni historiaan vaan rakentaa Rientolasta vireä kansalaistoiminnan keskus ja ihmisten oma paikka. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Terv. Matti Laine
Toiminnanjohtaja


INNOSTAJIA JA SILLANRAKENTAJIA

Lontoossa 1800-luvun lopulla syntynyt kansainvälinen setlementtiliike loi toimintamallin, joka korosti kokonaisvastuullisuutta, sitoutumista pitkäksi ajaksi paikalliseen ruohonjuuritason toimintaan sekä ennen kaikkea yhteistyötä, jonka perustana oli avoimuus ja ystävyys. Työntekijät innostivat ja toimivat yhteisöissä sillanrakentajina.

Samat periaatteet pätevät ja vaikuttavat myös nykyisen henkilökuntamme työssä. Rientolan ydinryhmään kuuluvat toiminnanjohtaja Matti Laineen rinnalla toimistosihteeri-nuorisotyöntekijä Katja Poti, iltapäiväkerhon vastuuohjaajat Salla Haapaniemi ja Anna-Sofia Mäkiranta, hanketyöntekijä Jussi-Pekka Heininen, savipajan vastuuohjaaja Marita Pirhonen ja rakennusmiehet Marko Kiiski ja Matti Latva-Koivisto.

Esittelemme Rientolan henkilökunnan sekä jäsenkerhojen ja kurssien ohjaajat sivustomme blogissa lukuvuoden 2019–2020 aikana.

Salla Haapaniemi (vas.), Matti Laine, Anna-Sofia Mäkiranta, Jussi-Pekka Heininen, Markko Kiiski, Katja Poti ja Matti Latva-Koivisto.

KURSSI KOHTI TULEVAISUUTTA

Rientolan Setlementti ry:n toimintaa luotsaa, valvoo ja visioi yhdeksänjäseninen hallitus: puheenjohtaja Mauno Myllykoski, varapuheenjohtaja Heli Valkama ja jäsenet Esa Fagerlund, Seija Jokiperä-Toivakainen, Mauri Kokkonen, Tarvo Laakso, Kati Parviainen, Janne Toivonen ja Minna Tulijoki. Sihteerinä ja rahastonhoitajana toimii Matti Laine.