RIENTOLASSA SAAT HENKISTÄ JA SOSIAALISTA PÄÄOMAA!

Rientolan Setlementti ry elää voimakasta kasvun ja kehittymisen aikaa. Toimintatilojemme ympärille Länsi-Tampereella rakentuu tuhansia koteja uusille asukkaille, ja haluamme toivottaa niin heidät kuin vanhat ystävämmekin tervetulleeksi toimintaamme.

Rientolassa voit harrastaa, urheilla ja opiskella. Järjestämme myös paljon tapahtumia, kuten luentoja, konsertteja, retkiä jne. Ovemme ovat kaikille avoinna, sillä toimintamme on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Tilojamme voi vuokrata erilaisiin tarpeisiin. Pirtti soveltuu hyvin juhliin, kokouksiin ja koulutuksiin. Puutyöverstaassa voi tehdä puutöitä ja meillä on myös savipaja.

Entisöimme parhaillaan Niemen kartanon rakennuksia sekä Rientolan Setlementin käyttöön että vuokrattaviksi tiloiksi. Setlementillämme on vahvat juuret, mutta emme tahdo jäädä kiinni historiaan vaan rakentaa Rientolasta vireä kansalaistoiminnan keskus ja ihmisten oma paikka. Haluamme kuulla alueen asukkaiden toiveita, tarpeita ja ideoita. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan!


INNOSTAJIA JA SILLANRAKENTAJIA

Lontoossa 1800-luvun lopulla syntynyt kansainvälinen setlementtiliike loi toimintamallin, joka korosti kokonaisvastuullisuutta, sitoutumista pitkäksi ajaksi paikalliseen ruohonjuuritason toimintaan sekä ennen kaikkea yhteistyötä, jonka perustana oli avoimuus ja ystävyys. Työntekijät innostivat ja toimivat yhteisöissä sillanrakentajina.

Samat periaatteet pätevät ja vaikuttavat myös nykyisen henkilökuntamme työssä. Rientolan ydinryhmään kuuluvat toiminnanjohtaja Sanna Natunen, toimistosihteeri Anita Kanerva, vuodenvaihteessa aloittava uusi projektityöntekijä (Tule!-hanke), joulukuussa aloittava tiedotus- ja tapahtuma-assistentti ja aamu- ja iltapäivätoiminnan vastuuohjaaja Virpi Sjöroos. Rientolan kiinteistönhoitajana toimii Rientolan Kerhola Oy:n kiinteistövastaava Marko Kiiski.

Savipajan tiimiin kuuluvat syksyllä 2022 Marita Pirhonen, Tarja Lahtinen, Kille Meriläinen, Minna Anttonen ja Leena Harjula. Puutyöverstaalla vastuuta kantavat Ahti Saarinen, Matti Mäntyniemi ja Kauko Matilainen.

Rientola kiittää kaikkia vastuunkantajia.


KURSSI KOHTI TULEVAISUUTTA

Rientolan Setlementti ry:n toimintaa luotsaa, valvoo ja visioi vuona 2022 yhdeksänjäseninen hallitus: puheenjohtaja Mauno Myllykoski, varapuheenjohtaja Kati Parviainen, sihteeri Viivi Selin ja jäsenet Esa Fagerlund, Kristiina Hietasaari, Seija Jokiperä-Toivakainen, Martti Lammi, Matti Mäntyniemi ja Jalo Pirhonen. Heli Valkama on hallituksen täysivaltainen varajäsen. Rahastonhoitajana toimii Sanna Natunen.