RIENTOLASSA SAAT HENKISTÄ JA SOSIAALISTA PÄÄOMAA!

Rientolan Setlementti ry elää voimakasta kasvun ja kehittymisen aikaa. Toimintatilojemme ympärille Länsi-Tampereella rakentuu tuhansia koteja uusille asukkaille, ja haluamme toivottaa niin heidät kuin vanhat ystävämmekin tervetulleeksi toimintaamme.

Rientolassa voit harrastaa, urheilla ja opiskella. Järjestämme myös paljon tapahtumia, kuten luentoja, konsertteja, retkiä jne. Ovemme ovat kaikille avoinna, sillä toimintamme on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Tilojamme voi vuokrata erilaisiin tarpeisiin. Pirtti soveltuu hyvin juhliin, kokouksiin ja koulutuksiin. Puutyöverstaassa voi tehdä puutöitä ja meillä on myös savipaja.

Entisöimme parhaillaan Niemen kartanon rakennuksia sekä Rientolan Setlementin käyttöön että vuokrattaviksi tiloiksi. Setlementillämme on vahvat juuret, mutta emme tahdo jäädä kiinni historiaan vaan rakentaa Rientolasta vireä kansalaistoiminnan keskus ja ihmisten oma paikka. Haluamme kuulla alueen asukkaiden toiveita, tarpeita ja ideoita. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan!


INNOSTAJIA JA SILLANRAKENTAJIA

Lontoossa 1800-luvun lopulla syntynyt kansainvälinen setlementtiliike loi toimintamallin, joka korosti kokonaisvastuullisuutta, sitoutumista pitkäksi ajaksi paikalliseen ruohonjuuritason toimintaan sekä ennen kaikkea yhteistyötä, jonka perustana oli avoimuus ja ystävyys. Työntekijät innostivat ja toimivat yhteisöissä sillanrakentajina.

Samat periaatteet pätevät ja vaikuttavat myös nykyisen henkilökuntamme työssä. Rientolan ydinryhmään kuuluvat toiminnanjohtaja Sanna Natunen, toimistosihteeri Lassi Hirvisaari, Tule!-hankkeen projektityöntekijä Noora-Maija Tokee, viestintäsuunnittelija Diana Pitkänen ja kurssisuunnittelija Niina Suominen. Rientolan kiinteistönhoitajana toimii Rientolan Kerhola Oy:n kiinteistövastaava Marko Kiiski.

Savipajan tiimiin kuuluvat syksyllä 2023 Marita Pirhonen, Tarja Lahtinen, Kille Meriläinen, Minna Anttonen ja Leena Harjula. Puutyöverstaalla vastuuta kantavat Ahti Saarinen, Matti Mäntyniemi ja Kauko Matilainen.

Rientola kiittää kaikkia vastuunkantajia.


KURSSI KOHTI TULEVAISUUTTA

Rientolan Setlementti ry:n toimintaa luotsaa, valvoo ja visioi vuona 2023 hallitus: puheenjohtaja Pasi Mäkinen, varapuheenjohtaja Kati Parviainen, sihteeri Viivi Selin ja jäsenet Esa Fagerlund sekä Velipekka Nieminen. Varajäseninä toimivat Heli Valkama ja Jalo Pirhonen. Rahastonhoitajana toimii Sanna Natunen.