RIENTOLASSA SAAT HENKISTÄ JA SOSIAALISTA PÄÄOMAA!

Rientolan Setlementti ry elää voimakasta kasvun ja kehittymisen aikaa. Toimintatilojemme ympärille Länsi-Tampereella rakentuu tuhansia koteja uusille asukkaille, ja haluamme toivottaa niin heidät kuin vanhat ystävämmekin tervetulleeksi toimintaamme.

Rientolassa voit harrastaa, urheilla ja opiskella. Järjestämme myös paljon tapahtumia, kuten luentoja, konsertteja, retkiä jne. Ovemme ovat kaikille avoinna, sillä toimintamme on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Tilojamme – Pirttiä, Nutturaa ja Verstasta – voi vuokrata erilaisiin tarpeisiin, kuten juhliin, kokouksiin, koulutuksiin. Meillä on myös savipaja. Työttömille ja pätkätyöläisille tarkoitettu Mielekästä Liikunnan Iloa -projekti tarjoaa monenlaisia harrastusmahdollisuuksia ilmaiseksi.

Entisöimme parhaillaan Niemen kartanon rakennuksia sekä Rientolan Setlementin käyttöön että vuokrattaviksi tiloiksi. Setlementillämme on vahvat juuret, mutta emme tahdo jäädä kiinni historiaan vaan rakentaa Rientolasta vireä kansalaistoiminnan keskus ja ihmisten oma paikka. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Terv. Matti Laine
Toiminnanjohtaja


INNOSTAJIA JA SILLANRAKENTAJIA

Lontoossa 1800-luvun lopulla syntynyt kansainvälinen setlementtiliike loi toimintamallin, joka korosti kokonaisvastuullisuutta, sitoutumista pitkäksi ajaksi paikalliseen ruohonjuuritason toimintaan sekä ennen kaikkea yhteistyötä, jonka perustana oli avoimuus ja ystävyys. Työntekijät innostivat ja toimivat yhteisöissä sillanrakentajina.

Samat periaatteet pätevät ja vaikuttavat myös nykyisen henkilökuntamme työssä. Rientolan ydinryhmään kuuluvat toiminnanjohtaja Matti Laineen rinnalla toimistosihteeri Riikka Lapiolahti, nuorisotyöntekijä Katja Poti (Nuorten verstas), hanketyöntekijä Jussi-Pekka Heininen (Mielekästä liikunnan iloa), projektityöntekijä Eija Mäkinen (Tule!-hanke), iltapäiväkerhon vastuuohjaaja Salla Haapaniemi, savipajan vastuuohjaaja Marita Pirhonen ja rakennusmies Marko Kiiski.

Esittelemme Rientolan henkilökunnan jäseniä sekä jäsenkerhojen ja kurssien ohjaajia sivustomme blogissa.


KURSSI KOHTI TULEVAISUUTTA

Rientolan Setlementti ry:n toimintaa luotsaa, valvoo ja visioi yhdeksänjäseninen hallitus: puheenjohtaja Mauno Myllykoski, varapuheenjohtaja Kati Parviainen ja jäsenet Esa Fagerlund, Seija Jokiperä-Toivakainen, Mauri Kokkonen, Tarvo Laakso, Janne Toivonen, Minna Tulijoki ja Heli Valkama. Sihteerinä ja rahastonhoitajana toimii Matti Laine.