Nuorten verstaan pilottijakso toteutettiin vuoden 2020 aikana Tampereen kaupungin myöntämän Nuorisotakuuavustuksen turvin.

Rientolalle pilottijakso merkitsi tutkimusmatkaa nuorten työllistämisen ja kuntouttavan työtoiminnan alueelle tulevaisuuden haaveita silmällä pitäen. Kahdeksalle nuorelle toiminta merkitsi kuulumista Rientolan yhteisöön, omien kiinnostuksen kohteiden selkeyttämistä, arkirutiinin löytämistä ja monipuolista tekemistä kuntouttavan työtoiminnan tai vapaaehtoistoiminnan myötä.

Hyvillä, mutta haikeilla mielin paketoimme pilottijakson uuden vuoden alkaessa. Suoraa jatkoa toiminnalle ei tällä hetkellä ole tarjolla, vaan jäämme odottamaan tietoa jatkorahoituksista ja pohtimaan kehittämisen kohteita pilottijaksoon peilaten.

Toivomme Nuorten verstaan jäävän elämään Rientolassa, vaikka toiminnan muodot tulevaisuudessa muuttuisivatkin. Sekä nuorten että yhteistyökumppaneiden palautteet toiminnasta ovat olleet mahtavia, ja on selvää, että pienimuotoiselle pajatoiminnalle aidossa työympäristössä on kysyntää.

Tärkeintä pilottijakson onnistumisessa oli kuitenkin jokainen ihana nuori, joka meidän yhteisössämme löysi arkirytminsä ja tulevaisuuden suunnitelmansa uudelleen!

Tällä hetkellä Nuorten verstaan tulevaisuuteen liittyviin kysymyksiin vastaa Rientolan Setlementti ry:n kehitysjohtaja Matti Laine, p. 044 974 4476, matti.laine@rientola.fi. Tätä sivua ja Nuorten verstaan Instagramia vilkuilemalla voi myös saada vihiä tulevista kuvioista.

Nuorten verstaan hanketyöntekijöinä pilottijaksolla toimineet Katja, Annemari ja Marko kiittävät kaikkia yhteistyökumppaneita menneestä vuodesta ja toivottavat kaikille tsemppiä tärkeään työhön ja puhtia uuteen vuoteen!

Voit seurata meitä Instagramissa, jossa kerromme toiminnastamme ja päivitämme kuulumisiamme.