SORMET MULTAAN!

Haaveiletko omasta viljelypalstasta? Nyt voit toteuttaa haaveesi, sillä Rientolan Setlementti vuokraa 14 pienviljelypalstaa.

Päärakennuksen edustalla, jossa viime vuonna iloisenkeltainen auringonkukkapelto ilahdutti ohikulkijoita, on tänä kesänä varattu alue palstaviljelyä varten. Yhteistyössä Tampereen 4H-yhdistyksen palstaneuvoja Ria Kivirinteen kanssa Rientolan entiselle maisemapellolle on mitattu ja merkitty vuokrattavaksi 14 kpl 25 neliömetrin suuruista palstaa sekä yksi 23 neliön kokoinen palsta, josta huolehtivat Tule!-hankkeen vapaaehtoiset.

Viljelypalstojen vuokra on 20 €/viljelykausi. Viljelykausi alkaa viljelijän maksettua vuokran ja kausi päättyy syyskuun lopussa.

EKOLOGINEN HARRASTUS

Palstaviljely on hauska, ekologinen ja hyvinvointia monella tavalla edistävä harrastus. Se myös sopii hienosti Rientolan pirtaan ja historiaan, koska Niemen tilalla on vuosikymmeniä harjoitettu maanviljelyä sekä kasvatettu puu- ja kasvitarhan tuotteita.

Jos olet kiinnostunut vuokraamaan palstan, ota yhteyttä Rientolan toimistoon. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin 14, viljelypalstat arvotaan.

TUTUSTU RIENTOLAN VILJELYPALSTOJEN SÄÄNTÖIHIN, ENNEN KUIN LÄHETÄT LOMAKKEEN.

Viljelijän on noudatettava palstaviljelyn sääntöjä. Näin alue saadaan pysymään siistinä ja palstat hyötykäytössä. Mikäli viljelijä laiminlyö ohjeiden noudattamisen, palstan vuokrasopimus voidaan katsoa purkautuneeksi ja palsta luovutetaan eteenpäin.

RIENTOLAN VILJELYPALSTOJEN SÄÄNNÖT 2021

Koska elämme yhä korona-aikaa, pidä tarvittava välimatka muihin. Kipeänä ei saa tulla palsta-alueelle.

Rientolan palstat ovat yksivuotisia pienviljelypalstoja. Palstat ovat kukin kooltaan 25 m², ja palstan vuokra on 20€/viljelykausi.

Voit aloittaa viljelyn maksettuasi palstan vuokran. Viljelykausi päättyy syyskuun lopussa, jonka jälkeen pelto käännetään koneellisesti. Siihen mennessä sadon tulee olla korjattuna ja tarvikkeiden vietynä pois palstalta.

Jokainen palsta on merkitty numerollisilla kepeillä (yksi joka nurkassa). Älä siirrä keppejä. Palsta-alueen poikki kulkee kottikärryjen mentävä polku. Puun ympärillä oleva alue on varattu kukkaistutuksille. Palstojen väliset noin 50 sentin kaistaleet eivät ole tarkoitettu viljelyyn.

Jokainen käyttää omia työkalujaan ja hankkii itse palstaa varten tarvitsemansa mullan. Maan kalkitus, lannoitus ja perusparannus esimerkiksi hiekalla tai vuoden käyneellä hevosenlannalla on sallittua ja suositeltavaa. Kukin huolehtii kasteluvedestä itse.

Palstaviljelijän tulee huolehtia, etteivät rikkaruohot eivätkä haitalliset vieraslajit pääse leviämään muiden viljelijöiden harmiksi. Oma palsta on hoidettava kokonaan lähimpään polkuun asti. Jos jostain syystä et pystykään huolehtimaan palstastasi, ilmoita siitä Rientolan henkilökunnalle.

Viljelypalsta-alueelle ei saa tehdä kiinteitä rakennelmia. Palstoille eivät myöskään kuulu pressukatokset, muovihuoneet tai muut kookkaat rakennelmat. Sen sijaan esim. harsokatteet ovat sallittuja.

Kemiallisten torjunta-aineiden käyttö on ehdottomasti kielletty. Samoin avotulen teko palsta-alueella tai sen lähistöllä on kielletty. Viljelypalsta-alueet ovat Rientolan Kerhola Oy:n omaisuutta.

Viljelijöiden on huolehdittava yleisestä siisteydestä koko palsta-alueella. Viljelykauden jälkeen palsta tulee tyhjentää tavaroista. Muistathan hoitaa omat roskasi, rikkinäiset välineet ja muut tavarat pois alueelta ennen syyskyntöjä.

Voit tulostaa vuoden 2021 säännöt tästä: palstat_saannot_2021 (pdf-liite).