Syyskuussa Rientolassa on ollut monenlaista tapahtumaa ja musiikkia. Haluamme kiittää kaikkia Sadonkorjuujuhlan ja Iles-Hagfors-Rauhala tanssilauluja-konsertin kävijöitä tapahtumiin osallistumisesta. Toivottavasti näemme teidät 9.12.2023 Rientolan Joulutorissa. Mikäli haluat jättää palautetta Sadonkorjuujuhlaan liittyen, niin voit tehdä niin tästä linkistä.

Kulttuurisyksy jatkuu ja tuo meille eri teemaisia maksuttomia tilaisuuksia. Tilaisuuksista löytyy musiikkia, kirjailijavierailua ja jopa kansainvälistä toimintaa. Alta löytyy seuraavat tulevat kulttuurisyksyn tilaisuudet ja tapahtumat.

To 5.10. klo 13.00

KIRJAILIJAVIERAILU: ANNELI KANTO 

Rientolan Setlementin Pirtti, Federleynkatu 19

Tamperelainen kirjailija, Anneli Kanto, tulee kertomaan meille tuotannostaan ja taiteellisesta prosessistaan Rientolan hallituksen puheenjohtajan, Pasi Mäkisen, haastattelemana. Anneli Kannon viimeisin teos Rottien pyhimys sijoittuu Hattulan vanhaan kirkkoon, jonne Rientolan kulttuurikevään 2023 viimeisin retki sijoittui. Anneli Kannon tuotantoon kuuluu aikuisten romaaneja, lastenkirjoja, näytelmiä sekä televisiokäsikirjoituksia.

Lisätietoa www.annelikanto.fi

Tilaisuuteen on vapaa pääsy kahvitarjoilun kera.

Pe 3.11. klo 17.00 

KAIKILLE AVOIMET KANSANMUSIIKKIJAMIT 2

Rientolan Setlementin Pirtti, Federleynkatu 19

Tervetuloa soittamaan kansanmusiikkia matalalla kynnyksellä! Rientolassa järjestetään kahdet kaikille avoimet yhteisölliset kansanmusiikkijamit, jossa kansanmusiikin soitosta kiinnostuneet kokoontuvat Rientolaan soittamaan. Akustisilla soittimilla soitetaan yhdessä nuoteista sekä toiveiden mukaan myös korvakuulolta. Toisessa kokoontumisessa soitetaan toivekappaleita. Voit tuoda kokoontumisiin mukaan omia toivekappaleitasi. Tuo oma soitin mukanasi, Rientolassa on kaksi polkuharmonia. Mukana soittaa jamittelijoita mm. Ahjolan Pelimanneista ja Rahvaanmusiikin kerhon jameista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

to 16.11. klo 18.00

ENERGIAILTA: UUSIUTUVAT ENERGIAMUODOT JA SÄHKÖN HINTA, PUHUJANA SEPPO VALKEALAHTI

Rientolan energiaillassa kuullaan ja keskustellaan ajankohtaisista energia-asioista. Aiheena ovat tuulisähkön, aurinkosähkön ja muiden energiaratkaisujen tulevaisuus sekä sähkön hinta ja sen muodostuminen. Aiheesta luennoi emeritusprofessori Seppo Valkealahti, joka on tehnyt pitkän uran uusiutuvien sähköenergiateknologioiden parissa ja luennoinut niiden tulevaisuuden näkymistä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

To 23.11. klo 18.00

ETELÄKOREALAINEN ILTA: PERINTEISTEN HANBOK-ASUJEN SOVITUSTA JA KOREALAISIA MAKUMAAILMOJA

Rientolan Setlementin Pirtti, Federleynkatu 19

Rientolassa avautuu ainutlaatuinen tilaisuus tutustua eteläkorealaiseen kulttuuriin! Marraskuun eteläkorealaisessa illassa päästään tutustumaan perinteisiin hanbok-asuihin ja korealaisiin makumaailmoihin. Upeat hanbok-asut ovat juhlavia ja värikkäitä korealaisia juhla-asuja ja kansallispukuja. Naisille suunnattuja hanbok-asuja pääsee sovittamaan illan aikana. Illan aikana valmistetaan ja maistellaan maailmalla suosittua korealaista ruokaa. Tilaisuuden mahdollistaa King Sejong Instituutti Tampere, joka toimii Korean hallituksen tuella.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

La 9.12. klo 11.00-15.00 

RIENTOLAN JOULUTORI

Rientola-keskuksen tornipiha, Federleynkatu 19

Tuttuun tapaan järjestämme Rientolan Joulutorin jälleen lauantaina 9.12. klo 11-15. Tapahtuma toteutuu tänä vuonna sekä sisätiloissa että ulkona. Mukana ovat Rientola-keskuksen toimijat ja muut yhteistyökumppanit. Tule ja tee ihania löytöjä Rientolan ja Sopimusvuoren Pirteissä, savipajalla, putiikeissa ja pihapiirissä! Lisätietoja Joulutorista ja joulun ajan muista tilaisuuksista julkaistaan lähempänä joulukuuta. Alta näet meidän koko kulttuurisyksyn ohjelmiston.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *