Toivotamme nykyiset ja uudet vapaaehtoiset mukaan vuoden 2021 ensimmäiseen tapaamiseen Rientolan pirttiin to 21.1. klo 17-18.30.

Tule! Tulevaisuus toi meidät yhteen -hanke esittelee toimintaansa Lielahti-Lentävänniemen alueella. Löytyisikö tarjonnastamme mielekäs vapaaehtoistehtävä sinulle? Toivotamme tervetulleeksi luontoryhmään, lukupiirin tai käsityötapaamisten vetäjäksi, digituen tarjoajaksi tai kielikaveriksi. Tai sitten voit kertoa oman ideasi! Toimintaa järjestetään Lielahden kartanolla, Rientolassa ja Kansalaistalo Mansikkapaikassa. Lue lisää tehtävistä alla olevasta esittelystä!

Vapaaehtoisille järjestetään koulutusta, perehdytys tehtäviin ja virkistystä. Tukena on Sopimusvuori ry:n, Rientolan ja Mansikkapaikan työntekijöistä koostuva tiimi ja osallistua voi oman aikataulun mukaan.

Tervetuloa kuulolle! Paikalla on myös kahvitarjoilu. Ilmoittaudu etukäteen katri.leppisaari@sopimusvuori.fi.

Luontoryhmä ja kestävä kehitys: Kasvihuoneviljely jatkuu Hiedanrannassa ja viljelytoimintaa on luvassa myös Rientolaan. Vapaaehtoiset järjestävät kanssamme myös roska- ja vieraslajintorjuntatalkoita, teemaluentoja ja työpajoja. Mansikkapaikassa käynnistyy keväällä Ekotyypit-ryhmä, jonka suunnitteluun otetaan mukaan ideoijia.

Lukupiiri: Haluaisitko keskustella kirjoista, vertailla lukukokemuksia ja sukeltaa välillä sinulle outoon maailmaan? Etsimme vetäjää lukupiirin, jossa jutellaan ja vaihdetaan mielipiteitä fiktiosta ja faktasta rennossa hengessä. Voit vaikuttaa kokoontumisaikaan ja -paikkaan.

Keskeneräiset käsityöt: Toivomme matalan kynnyksen ryhmään vapaaehtoisia, jotka osallistuvat tapaamisten suunnitteluun ja jakavat tietoa ja vinkkejä käsitöistä muille. Into ja kiinnostus käsitöihin riittää. Ei tarvitse osata täydellisesti, että voi vinkata ja innostaa esimerkillä. Tapaamiset järjestetään Lielahden kartanolla 12.1. alkaen tiistaisin klo 14-16 parillisina viikkoina, mutta käsityötapaamisia järjestetään myös ilta-aikaan ja viikonloppuisin toiveiden mukaan.

Rientolan talkooporukka: Rientolassa vietetään talkoita joka kuun viimeinen torstai klo 10-15. Teemat vaihtelevat, mutta yhdessä tekeminen ja yhteisöllinen meininki säilyy joka kerta. Toimintaympäristönä on tunnelmallinen Niemen kartano hirsirakennuksineen.

Digikahvit: Mansikkapaikan digituokioihin kaivataan apuohjaajia. Vaatimuksena tehtävään ovat perus digi- ja tiedonhakutaidot sekä auttamishalu. Digikahvit alkavat parillisilla viikoilla torstaisin klo 13 14.1. alkaen.

Kielikaveritoiminta: Haluaisitko tukea kanssaihmistä vieraan kielen arkikäytön oppimisessa ja ehkäpä oppia samalla itsekin? Lähde kielikaveriksi! Kielikaverit tutustutetaan toimintamalliin Kansalaistalo Mansikkapaikassa.

Psst: Eikö näistä löydy sopivaa? Tule kertomaan toiveesi! Voit myös tuoda ideasi vaikkapa 4.3. klo 13 Kansalaistalo Mansikkapaikassa alkavaan Avoimien ideoiden ryhmään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *