Mikä on sinulle tärkeää?
Mikä voimaannuttaa sinua asuinalueellasi?
Mikä paikka tuo sinulle voimia ja iloa arkeen?

 

Rientolan, Sopimusvuori ry:n ja Kansalaistalo Mansikkapaikan yhteinen Tule!-hanke järjestää kesäkuussa Lielahden, Lentävänniemen, Niemenrannan ja Hiedanrannan alueen asukkaille voimauttavan valokuvan työpajan, jossa teemme yhdessä näkyväksi asuinalueen (ehkä vielä piilossa olevaa) voimaannuttavaa vaikutusta ja muistoja.

Samalla ammennamme voimaa valokuvasta ja opimme näkemään itsemme toisin: lempeästi, hyväksyvästi ja meissä olevan hyvän huomaten, ehjinä ja arvokkaina.

PUHELIMEN KAMERA RIITTÄÄ

Työpajan ohjaajana toimii voimauttavaan valokuvaan erikoistunut ratkaisukeskeinen valmentaja Minna Holopainen. Ryhmään mahtuu 8 henkilöä. Työpaja on osallistujille maksuton.

Voimauttavan valokuvan työpajassa työskennellään pareittain, toiset vuorovaikutteisesti kohdaten. Kuvaustaitoja ei tarvita ja puhelimen kamera riittää. Työpaja sopii hyvin myös kuvauspelkoisille.

KOHTAAMISPAIKKANA RIENTOLAN PIRTTI

MILLOIN? Työpajan osallistujat kohtaavat kesäkuussa kolme kertaa. Ryhmä aloittaa tiistaina 9.6. klo 17–19. Seuraavat tapaamiset järjestetään 16.6. ja 23.6. samaan kellonaikaan eli klo 17–19.

MISSÄ? Tapaamiset järjestetään Rientolan Pirtissä Niemenrannan kaupunginosassa, osoitteessa Federleynkatu 19, mutta kuvauksissa hyödynnetään lähialueen osallistujille tärkeitä, läheisiä ja ikimuistoisia paikkoja.

MITÄ MUKAAN? Ota ensimmäiselle kerralle mukaan yksi uusi tai vanha, jollain tavalla sinulle merkityksellinen omakuva joko kännykän galleriasta tai paperikuvana.

ILMOITTAUTUMINEN Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja ilmoittaudu voimauttavan valokuvan työpajaan joko sähköpostitse katri.leppisaari@sopimusvuori.fi tai puhelimitse 044 4554 780. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!


NAINEN METSÄSSÄ. Artikkelin kuvana on työpajan ohjaajalle Minna Holopaiselle merkityksellinen valokuva: ”Kuvassa ilmenee itselleni tärkeä luonnon voimauttava vaikutus. Haluaisin myös tulla nähdyksi muiden silmissä kuten tässä kuvassa, herkkänä ja vahvana yhtä aikaa.”


UUSI NÄKÖKULMA MINÄKUVAAN Voimauttava valokuva on taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolaisen kehittämä palkittu sosiaalipedagoginen menetelmä, jossa pohjana on dialogisuus ja valta-asetelmien hälventäminen. Jokainen saa määritellä miten ja millä tavalla tulee nähdyksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *