HARPPAUS RIENTOLAAN

Esittelemme blogissamme Rientolan Setlementin henkilökuntaa, ohjaajia, vapaaehtoistyöntekijöitä ja yhteistyökumppaneitamme. Sarjan aloittaa Katja Poti, joka toimii tällä hetkellä yhdistyksen toimistosihteerinä ja nuoriso-ohjaajana.

Nykyiseen työhönsä Katja päätyi uravalmennuksen kautta. Siinä häntä auttoi valmennusalan yritys Katja Noponen Oy.

KATJAN TARINA OMIN SANOIN:

¶¶ Synnyin ja vietin lapsuuteni Säkylässä maatalon tyttönä. Olin viidestä lapsesta ainoa, jota piti pienenä kuskata valjaissa ja joka murrosiässä aiheutti eniten harmaita hiuksia vanhemmille. En nähnyt peruskoulun jälkeen selkeätä suuntaa mihin haluan. Niinpä kavereiden opiskellessa kokeilin erilaisia töitä lastenhoitajan hommista tehdastöihin ja paljon siltä väliltä.

Muutin 19-vuotiaana Hämeenkyröön ajatuksenani käydä puoli vuotta kestävä kurssi ja jatkaa taas matkaa. Tuo kurssi oli tarkoitettu meille haahuileville nuorille (17–25-vuotiaat ammattitaidottomat nuoret) ja sen kurssin vuoksi avasin Setlementti Kyröskoskelan ovet ensimmäisen kerran.

Se puoli vuotta venyi ja vuonna 2009 jatkoin matkaa nuoriso-ohjaajana, kolmen lapsen äitinä, tamperelaisena ja sydän täynnä ihania muistoja ja kokemuksia eri projekteista, joissa ehdin työskennellä. Siinä kohtaa kuitenkin tuntui, että ”aikansa kutakin” ja siksi halusin löytää jotain muuta, jotta jaksaisin omien lasteni kanssa.

Valmistuin 2012 koneenasentajaksi ja minulle tarjottiin harjoittelupaikassa vakituista työsuhdetta melko pian valmistumiseni jälkeen. Bronto Skylift on maailman johtava kuorma-autoalustaisten nostolavalaitteiden valmistaja. Se maailma oli niin totaalisen erilainen, kuin se josta tulin ja mihin nyt olen palannut. Niitä ei voi verrata keskenään, vaan molemmissa on puolensa. Voi olla, että olisin sinne jäänyt jos ei selkä olisi päättänyt toisin.

Moni voi miettiä, miksi en vaan hakenut muita töitä. Mihin itse asiassa tarvittiin ammatillista kuntoutusta, kun toinenkin ammatti oli jo olemassa. Mutta tosiasia on, että kun ensimmäistä kertaa on elämässään tekemisissä pitkien sairaslomien kanssa ja joutuu myöntämään, ettei pysty siihen mihin on rohkealla hyppäyksellä lähtenyt, usko itseen ei vain riitä. Siihen tarvittiin 10 kuukautta kokeilemista, jonka eläkeyhtiö ja uravalmennus turvasivat.

Miksi Rientolaan? Elokuussa 2018 valitsin Rientolan Setlementin, koska näin ensimmäiseksi mahtavat vanhat rakennukset, joita paraikaa pelastetaan entisöimällä. Syntyi haavekuva, jossa monet itseään etsivät nuoret voisivat jonain päivänä löytää polkunsa niiden rakennusten suojissa, rohkeasti ihmisen puolella olevan yhdistyksen avulla. Omasta kokemuksestani tiedän, että jokaisen on mahdollista löytää paikkansa ja polkunsa, eikä sen tarvitse mennä tietyn kaavan mukaan. Se haave elää ja toteutuu toivottavasti jonain päivänä.

Tällä hetkellä saan toimia pienempien haahuilijoiden parissa iltapäiväkerhossa ja savipajalla. Lasten toiminnan lomaillessa olen innoissani, jos ja kun ehdin ottaa maalisudin käteen ja osallistua entisöintiin. Olen vahvasti mukana kehittämässä Rientolan toimintaa ja uskon olevani nyt siellä missä pitääkin! ¶¶

KATSO VIDEO!

Valmennusalan yritys teki Katjasta videohaastattelun, jossa aiheina ovat työura ja haaveet. Taustalla Rientolan satavuotias karjarakennus.

Todellisia onnistumisia Katja from Katja Noponen Oy on Vimeo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *