Tiesitkö, että hämähäkinseitti auttaa veren hyytymistä? Yrtit, vanhan kansan parannuskonstit ja perinnetieto ovat aiheina FM Marja-Liisa Tanhuan luennolla Rientolan Pirtillä to 19.11.2020 klo 13–15. Hän kertoo viettäneensä aikanaan pitkiä päiviä Haarlan palatsissa, kun Tampereen yliopiston kansanperinteen laitos vielä sijaitsi rakennuksessa. Myös Matti Hakon kansanomaista lääkintätietoutta koskevat teokset ovat innoittaneet Tanhuaa hänen perehtyessään vanhan kansan parannuskeinoihin. Kansanparantajien historian sekä rohdoskasveina käytettyjen yrttien esittelyn ja käyttötapojen lisäksi hän kertoo Kulttuuritorstai-tilaisuudessa saunan merkityksestä suomalaisessa kansanlääkinnässä.

Koronatilanteen takia Pirttiin otetaan vain 30 katsojaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu tilaisuuteen riikka.lapiolahti@rientola.fi tai tekstiviestillä numeroon 0442416312.

Miten ennen tauteja parannettiin: yrtit ja erilaiset aineet -luennon järjestää Rientolan Setlementti yhdessä Suomen Senioriliikkeen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *