TAPAHTUMIA YMPÄRI VUODEN

Rientolan Setlementti järjestää monenlaisia tapahtumia, kuten konsertteja, luentoja, iltamia, kirppiksiä, näyttelyitä, lauluiltoja, seminaareja… Tule viihtymään kanssamme ja ota mukaan ystäväsi! Olemme myös avoimia ehdotuksille ja uusille toimintamuodoille. Kerro meille, mitä haluaisit Rientolassa tehdä, nähdä, kuulla ja kokea!


MARRASKUU

KULTAISET VUODET -KONSERTTI

25.11.2021

Kultaiset vuodet -konsertti siirtyy kahdella viikolla. Lavatanssien kultakauden ikivihreät suosikit soivat Rientolan Pirtissä torstaina 25.11. klo 13 alkaen. Tunnelmasta pitää huolen Duo Natunen & Nakari (Sanna Natunen, laulu ja viulu, ja Jukka-Pekka Nakari, piano ja laulu). Menneiden aikojen tunnelmien lisäksi luvassa on pullakahvit. Tilaisuus päättyy klo 14.30. Lämpimästi tervetuloa! P.S. Tapahtumissamme on maskisuositus.

SENIOREIDEN SYYSRETKI

30.11.2021

Lähde mukaan Rientolan Setlementti ry:n ja Suomen Senioriliikkeen Pirkanmaan toimijoiden yhdessä järjestämälle senioreiden syysretkelle tiistaina 30.11.2021 Mänttään, jossa tutustutaan Serlachius-museoiden Göstan ja Gustafin historiaan, rakennuksiin ja taidetarjontaan. Lisäksi vieraillaan Mäntän kirkossa ja nautitaan maukas buffet-lounas Ravintola Veturitallissa. Retken hinta on 35 €.

Lue lisää → blogistamme!

Ilmoittautumiset 15.11.2021 mennessä Rientolan toimistoon osoitteeseen toimisto@rientola.fi tai p. 041 314 9721. Kerrothan ilmoittautuessasi nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Kiitos!


JOULUKUU

RIENTOLAN JOULUTORI

4.12.2021

Tule nauttimaan joulun tunnelmasta, tekemään löytöjä pukinkonttiin tai ystävälle lahjaksi, kun Rientola järjestää ohjelmallisen joulutorin lauantaina 4.12.2021 klo 11–16. Pirtti ja Maritan kammari täyttyvät taitavista käsityöläisistä tuotteineen ja pihamaalla on myynnissä herkkuja. Päivän aikana on luvassa myös joulumusiikkia. Pihapiirin ihanat putiikki Eijan kudontaputiikki, Putiikki Matilda ja Sisustus Severiina sekä myymälä-kahvila Makutuote ovat kaikki avoinna Joulutorin aikana. Tervetuloa!

Oletko kiinnostunut myymään tuotteitasi Rientolan Joulutorilla? Myyntipaikka sisätiloissa maksaa 25 €, ulkona 20 € ja ulkopaikka sähköllä 35 €. Ota yhteyttä eija.makinen@rientola.fi tai p. 041 3184556.


MENNEET TAPAHTUMAT

LOKAKUU

VAPAAEHTOISTEN ILTA PIRTISSÄ

21.10.2021

Kaipaatko tekemistä? Tykkäisitkö harrastaa mukavassa porukassa? Tule – Tulevaisuus toi meidät yhteen -hanke järjestää uusille ja nykyisille vapaaehtoisille tutustumis- ja infotilaisuuden Rientolan Pirtissä torstaina 21.10. klo 17-18.30. Tule mukaan kuulemaan, mitä kaikkea tekemistä Rientolan Setlementti ry, Sopimusvuori ry ja Kansalaistalo Mansikkapaikka tarjoavat Lielahti-Lentävänniemen alueella. Voit myös kertoa meille, mitä sinä haluaisit tehdä. Tarjoamme tilaisuudessa kahvit. ☕️

Ilmoittauduthan ennakkoon: katri.leppisaari@sopimusvuori.fi tai p. 044 4554780.


KULTTUURISUNNUNTAI: KANSALLISKIRJAILIJA ALEKSIS KIVI

10.10.2021
Rientolan Pirtin kulttuurisyksy 2021 käynnistyy toden teolla sunnuntaina 10.10. klo 13, kun tietokirjailija-teatteriohjaaja Seppo Heinola valottaa kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven persoonaa, elämää ja teoksia. Esitelmän lisäksi Susanna Tenkanen-Lindeman (laulu) ja Markku Lindeman (harmonikka) esittävät tilaisuudessa teemaan sopivaa musiikkia. Luvassa on myös pullakahvit. Tilaisuus päättyy klo 14.30. Tervetuloa!


SYYSKUU

RIENTOLAN SADONKORJUUJUHLA

18.9.2021
Rientolan Tornipihalla järjestetään sadonkorjuujuhla lauantaina 19. syyskuuta klo 11–16. Tarjolla on perunoita, omenoita, kurpitsoita. Loimulohta, lampaanlihaa, saaristolaisleipää. Purjoa, salaattia, mangoldia. Hunajaa, yrttejä, käsitöitä. Vaatteita, sisustustuotteita, taidetta. Tule tekemään löytöjä ja täytä korisi syksyn satoherkuilla! Tapahtumapäivänä on mahdollista tutustua myös Rientolan savipajaan. Tervetuloa!


KONSERTTI: RIENTOLAN SOITTOKUNTA

29.9.2021
Rientolan soittokunta vierailee keskiviikkona 29.9.2021 klo 17.00–17.45 Tammenlehväkeskuksessa, os. Kenttäkatu 17. Ohjelmassa on iloista syysmusiikkia.


LOKAKUU

KONSERTTI: RIENTOLAN SOITTOKUNTA

29.9.2021
Rientolan soittokunta vierailee keskiviikkona 20.10.2021 klo 13.30–14.15 Koukkuniemen juhlasalissa, os. Rauhaniemenkatu 19. Ohjelmassa on iloista syysmusiikkia.

MARRASKUU

JOULUKUU

KONSERTTI: RIENTOLAN SOITTOKUNTA

29.9.2021
Rientolan soittokunta vierailee perjantaina 3.12.2021 klo 13.00–13.45 Kuuselan palvelukodissa, os. Nuolialantie 46. Ohjelmassa on iloista syysmusiikkia.

KESÄKUU

KESÄLAULAJAISET

1.6.2021
Rokkipappi Tarvo Laakso laulattaa fiilistelee Rientolan pihapiirissä tiistaina 1.6.2021 klo 18 alkaen. Tervetuloa siis perinteisiin kesälaulajaisiin! Pidämme myös pihapiirissä huolen turvaväleistä. Ethän unohda maskia!


TOUKOKUU

RIENTOLAN PIHATALKOOT

11.5.2021
Tervetuloa Rientolan tiluksille pihatalkoisiin tiistaina 11.5.2021 klo 9 alkaen! Silloin haravoidaan ja siivotaan, kerätään maastosta roskat ja rakennusjätteet, siirrellään kiviä, rakennetaan riukuaitaa ja pannaan lähiympäristö monin tavoin kuntoon. Ota mukaan oma harava ja työrukkaset, jos sinulla sellaiset on.


MAALISKUU

Aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa keskeytetään 8.-28.3.2021 välisenä aikana viranomaisten antamien ohjeiden mukaan koronavirustilanteen leviämisen ehkäisemiseksi. Ilmoitamme osallistujille keskeytyksestä sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Lasten kurssi- ja kerhotoiminta saa jatkua yleisiä turvaohjeita noudattaen.

Noudatamme toiminnassamme viranomaisten ohjeita ja kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaan ja turvallisuuteen.

Kiitos ymmärryksestä ja tavataan taas pian!

HELMIKUU

RIENTOLA ENNEN -KERHO PERUUNTUU

4.2.2021

Lielahti ennen -kerho ei kokoonnu helmikuussa Rientolan Pirtissä, sillä Pirkanmaan koronanyrkki on suosittanut 2.2. pitämässään kokouksessa, että koronarajoitukset jatkuvat 1.3.2021 asti. Näin ollen määräys 10 henkilön enimmäismäärästä yleisötilaisuuksissa pysyy ennallaan.

Seuraamme tarkoin Pirkanmaan koronanyrkin ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaan. Tiedotamme maaliskuun tapaamisesta sivustollamme ja Rientolan somekanavilla heti, kun tiedämme tilanteen.

Muistathan, että tilaisuuksissamme on maskisuositus.


TAMMIKUU

TERVETULOA VAPAAEHTOISEKSI!

21.1.2021

HUOM! Tilaisuus on täynnä. Kiitos kaikille ilmoittautuneille.
Toivotamme nykyiset ja uudet vapaaehtoiset mukaan vuoden 2021 ensimmäiseen tapaamiseen Rientolan pirttiin to 21.1. klo 17-18.30.

Tule! Tulevaisuus toi meidät yhteen -hanke esittelee toimintaansa Lielahti-Lentävänniemen alueella. Löytyisikö tarjonnastamme mielekäs vapaaehtoistehtävä sinulle? Toivotamme tervetulleeksi luontoryhmään, lukupiirin tai käsityötapaamisten vetäjäksi, digituen tarjoajaksi tai kielikaveriksi. Tai sitten voit kertoa oman ideasi! Toimintaa järjestetään Lielahden kartanolla, Rientolassa ja Kansalaistalo Mansikkapaikassa.

Vapaaehtoisille järjestetään koulutusta, perehdytys tehtäviin ja virkistystä. Tukena on Sopimusvuori ry:n, Rientolan ja Mansikkapaikan työntekijöistä koostuva tiimi ja osallistua voi oman aikataulun mukaan.

Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja ehdottamaan hyviä ideoita! Paikalla on myös kahvitarjoilu. Ilmoittaudu etukäteen katri.leppisaari@sopimusvuori.fi.


JOULUKUU

PERUTTU: JOULURAUHAN TOIVOTUS

24.12.2020
Joudumme valitettavasti perumaan pahentuneen koronatilanteen vuoksi joulurauhan toivotuksen Rientolan Tornipihalla jouluaattona klo 11.

Toivotamme kaikille hyvää ja rauhallista joulua. Pysykää terveinä!


MARRASKUU

KULTTUURITORSTAI: VANHAT PARANNUSKEINOT

19.11.2020
Tiesitkö, että hämähäkinseitti auttaa veren hyytymistä? Yrtit, vanhan kansan parannuskonstit ja perinnetieto ovat aiheina FM Marja-Liisa Tanhuan luennolla Rientolan Pirtillä to 19.11.2020 klo 13–15. Hän kertoo viettäneensä aikanaan pitkiä päiviä Haarlan palatsissa, kun Tampereen yliopiston kansanperinteen laitos vielä sijaitsi rakennuksessa. Myös Matti Hakon kansanomaista lääkintätietoutta koskevat teokset ovat innoittaneet Tanhuaa hänen perehtyessään vanhan kansan parannuskeinoihin. Kansanparantajien historian sekä rohdoskasveina käytettyjen yrttien esittelyn ja käyttötapojen lisäksi hän kertoo Kulttuuritorstai-tilaisuudessa saunan merkityksestä suomalaisessa kansanlääkinnässä.

Koronatilanteen takia Pirttiin otetaan vain 30 katsojaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu tilaisuuteen riikka.lapiolahti@rientola.fi tai tekstiviestillä numeroon 0442416312.

Miten ennen tauteja parannettiin: yrtit ja erilaiset aineet -luennon järjestää Rientolan Setlementti yhdessä Suomen Senioriliikkeen kanssa.


LOKAKUU

KULTTUURITORSTAI: 4 VANHENEVAN NAISEN TARINAA

22.10.2020
Mitä vanhaksi tuleminen merkitsee? Putoaako ihminen kehityksen kyydistä? Pakahtuuko sitä suruun, kun yhteys lapsiin ja lastenlapsiin vähenee? Onko näyteltävä fiksumpaa kuin onkaan, jotteivät muut luulisi dementikoksi? Näitä miettii neljä naista odottaessaan pääsyä lääkärille. Pitkän uran mielenterveys- ja kriisityön parissa tehnyt kasvatustieteen tohtori Annukka Häkämies ja draamaryhmä Hovinarrit esittävät 4 vanhenevan naisen tarinaa Rientolan Pirtissä to 22.10. klo 14–16. Parodinen, koominen ja pohdinnallinen esitys ikääntymiseen liittyvistä haasteista, tunnoista ja karikoista sopii erinomaisen hyvin myös miehille. Koronatilanteen takia Pirttiin otetaan vain 30 katsojaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu tilaisuuteen riikka.lapiolahti@rientola.fi tai tekstiviestillä numeroon 0442416312.


TULE!-HANKKEEN LUENTOSARJA VAPAAEHTOISILLE, OSA 3

20.10.2020
Vapaaehtoisille ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille kohdistetun koulutus- ja luentosarjan kolmas tapaaminen on Kansalaistalo Mansikkapaikassa ti 20.10. klo 17–19. Luennon aiheena on kansalaisvaikuttaminen ja hyväntekeväisyystoiminnan monet muodot. Lisäksi illan aikana suunnitellaan tulevaa. Tule mukaan ja kerro meille, miten sinä haluaisit olla mukana kehittämässä Lielahti-Lentävänniemen aluetta!

Koulutuksen ja luennot järjestää Rientolan Setlementin, Sopimusvuori ry:n ja Kansalaistalo Mansikkapaikan yhteinen Tule!-hanke. Osallistuminen koulutukseen ei sitouta mihinkään. Tervetuloa!


KULTTUURITORSTAI: MITÄ PITÄÄ TIETÄÄ PERINNÖSTÄ?

1.10.2020
Askarruttavatko sinua perinnönjakoon ja testamenttiin liittyvät kysymykset? Tammer-Juristit Oy:n varatuomari Janne Nuutinen kertoo Edunvalvonta, perintövero- ja testamenttiasioita -luennollaan Rientolan Pirtillä to 1.10.2020 klo 13–15 meille kaikille tuiki tärkeistä juridisista asioista. Tilaisuuden järjestää Rientolan Setlementti yhdessä Suomen Senioriliikkeen kanssa.


TULE!-HANKKEEN LUENTOSARJA VAPAAEHTOISILLE, OSA 3

20.10.2020
Vapaaehtoisille ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille kohdistetun koulutus- ja luentosarjan kolmas tapaaminen on Kansalaistalo Mansikkapaikassa ti 20.10. klo 17–19. Luennon aiheena on kansalaisvaikuttaminen ja hyväntekeväisyystoiminnan monet muodot. Lisäksi illan aikana suunnitellaan tulevaa. Tule mukaan ja kerro meille, miten sinä haluaisit olla mukana kehittämässä Lielahti-Lentävänniemen aluetta!

Koulutuksen ja luennot järjestää Rientolan Setlementin, Sopimusvuori ry:n ja Kansalaistalo Mansikkapaikan yhteinen Tule!-hanke. Osallistuminen koulutukseen ei sitouta mihinkään. Tervetuloa!

SYYSKUU

TULE!-HANKKEEN LUENTOSARJA VAPAAEHTOISILLE, OSA 2

29.9.2020
Vapaaehtoisille ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille kohdistetun kolmiosaisen koulutus- ja luentosarjan toinen tapaaminen on Rientolan Pirtissä ti 29.9. klo 17–19. Rientolan historiallisten rakennusten entisöimisestä vastaava Matti Toivakainen esittelee, mitä kuluneen kesän aikana on tehty, ja rakennuskulttuuriin erikoistunut tutkija Miinu Mäkelä Pirkanmaan maakuntamuseosta kertoo alueen historiasta ja siitä, miksi vapaaehtoisten panos kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten ja maisemien säilyttämisessä on tärkeää.

Koulutuksen ja luennot järjestää Rientolan Setlementin, Sopimusvuori ry:n ja Kansalaistalo Mansikkapaikan yhteinen Tule!-hanke. Osallistuminen koulutukseen ei sitouta mihinkään. Tervetuloa!


SADONKORJUUJUHLA

26.9.2020
Rientolan Tornipihalla järjestetään sadonkorjuujuhla lauantaina 26. syyskuuta klo 11–16. Samalla vietetään Rientolan Setlementti ry:n 75-vuotista taivalta. Myynnissä on syksyn satoa, loimulohta, käsitöitä ja taidetta.

Pirtissä on esillä Rientola-näyttely ja navettasiiven puuverstaalla ja savipajalla järjestetään työpajanäytöksiä. Tarjolla on myös musiikkia ja ohjelmaa lapsille. Vapaa pääsy.


KULTTUURITORSTAI: MIELI, KIELI JA TIETOISUUS

17.9.2020
Rientolan Setlementti järjestää yhdessä Suomen Senioriliikkeen kanssa luennon aiheesta Mieli, kieli ja tietoisuus Rientolan Pirtillä to 17.9.2020 klo 13. Filosofian harrastaja Reino Rehn alustaa ja johdattelee yleisöä keskusteluun.


TULE!-HANKKEEN LUENTOSARJA VAPAAEHTOISILLE, OSA 1

15.9.2020
Rientolan Setlementin, Sopimusvuori ry:n ja Kansalaistalo Mansikkapaikan yhteinen Tule – Tulevaisuus toi meidät yhteen -hanke järjestää vapaaehtoisille ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille kolmiosaisen koulutus- ja luentosarjan tänä syksynä.

Ensimmäinen kokoontuminen on Lielahden kartanon aulassa ti 15.9. klo 17–19, jolloin Sopimusvuori ry:n työntekijät Katri Leppisaari ja Mari Toivonen kertovat Tule!-hankkeesta ja miten se liittyy kartanokahvilan toimintaan ja Hiedanrannan luontoon. Lisäksi Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden koordinaattori Meiju Mertanen valottaa alueen monipuolista kulttuuriyhteistyötä. Osallistuminen koulutukseen ei sitouta mihinkään. Tervetuloa!


KÄVELYFUTISTURNAUS

15.9.2020
Rientolan Setlementin ja Mielen ry:n yhteinen Mielekästä Liikunnan Iloa -hanke järjestää neljän joukkueen kävelyfutisturnauksen Niemenrannan tekonurmikentällä ti 15.9. klo 10–13. Toisistaan mittaa ottaa neljä innokasta joukkuetta: Rientolan, Sopimusvuoren, Mielekästä Liikunnan Iloa -hankkeen sekä vierailijaksi saapuvan Pälkäneen ryhmän pelaajat. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan – ja jos hyvin/huonosti käy, sinut kaapataan mukaan kentälle! 😉😁


KONSERTTI: RIENTOLAN SOITTOKUNTA

20.4.2020, 28.4.2020
Rientolan soittokunta tekee kevään ja kesän aikana konserttikiertueen Tampereen palvelukeskuksissa, turvakodeissa ja senioritaloissa.

Ensimmäiseksi soittokunta vierailee ma 20.4.2020 klo 13.00–13.45 Pappilanpuiston palvelukeskuksessa, os. Kourutaltankatu 2.

Juhlavaa musiikkia, kuten Finlandia-hymni, kuullaan Veteraanijuhlassa ti 28.4.2020 klo 12.15–13.00 Peurankallion palvelukeskuksessa, os. Peurankallionkatu 10.


HELMIKUU

LASKETTELU-, HIIHTO- JA JOOGAREISSU SYÖTTEELLE

22.2–27.2.2020
Rientolan Setlementti järjestää yhdessä Siivikkalan Nuorten kanssa yhdistetyn laskettelu-, hiihto- ja joogareissun Syötteelle. Retki on tarkoitettu perheille, mutta mukaan otetaan kaikenikäisiä. Syötteellä lasketellaan, hiihdetään, joogataan, askarrellaan ja pelaillaan sisäpelejä. Reissun hinta on 420 €/osallistuja. Hintaan sisältyy matkat, hotellimajoitus 2–4 hengen huoneissa, täysihoito, sairausvakuutus ja yhteisohjelmien tilavuokrat. Viikon aikana tehdään myös päiväretkiä Iso-Syötteelle. Ilmoittaudu Matti Laineelle joko puhelimitse 044 974 4476 tai matti.laine (at) rientola.fi.


TERVEYSLUENTO: LINDA ENROTH JA TARJA JOKINEN

20.2.2020
Tampereen yliopiston terveystieteen tohtori Linda Enroth valottaa Tervaskannot 90+ -luennollaan Rientolan Pirtillä to 20.2.2020 klo 13–15 pitkäikäisten tamperelaisten elämästä 25 vuoden ajalta. Lisäksi Tampereen vanhusneuvoston puheenjohtaja Tarja Jokinen esittelee vanhusneuvoston toimintaa. Tilaisuuden järjestää Rientolan Setlementti yhdessä Suomen Senioriliikkeen kanssa.


TAMMIKUU

KONSERTTI: ANNE-MARI KIVIMÄKI & PALOMYLLY

12.1.2020

Vuoden artisti -palkinnon Suomen ensimmäisessä Etnogaalassa 2017 voittanut Anne-Mari Kivimäki ja Palomylly-yhtye eli Pekko Käppi ja Ville Rauhala aloittavat vuoden 2020 konsertoinnin Rientolan pirtiltä su 12.1.2020 klo 14. Luvassa on modernia, minimalistista laulumusiikkia, joka sisältää improvisaatiota ja hiljaista haltioitumista.

Anne-Mari Kivimäki on Tampereella asuva freelance-muusikko, säveltäjä ja sanoittaja. Hän on kehittänyt venäläisen Notka-haitarin ympärille yhtyeitä ja monitaiteellisia soivia taideteoksia ja luonut oman soittotyylin, nykykarjalaisen haitari-trancen.

Tampereelta kolmikko suunnistaa New Orleansiin, jossa järjestetään Pohjois-Amerikan merkittävin vuosittainen maailmanmusiikin tapahtuma Folk Alliance International. Anne-Mari Kivimäki & Palomylly on valittu tapahtuman viralliseksi Showcase-esiintyjäksi.

Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa haltioitumaan!

LIELAHTI ENNEN -KERHO

9.1.2020
Lielahti ennen -kerho kokoontuu tammikuussa 2020 poikkeuksellisesti kuukauden toisena torstaina eli 9.1. klo 18–19.30 Rientolan Pirtissä (kevään muut kokoontumiset pidetään tavalliseen tapaan kuukauden ensimmäisenä torstaina). Kerhon vastuuhenkilönä toimii Matti Toivakainen. Tervetuloa muistelemaan, keskustelemaan ja kuuntelemaan monenlaisia tarinoita Lielahden alueen tapahtumista ja henkilöistä. Kerho on ilmainen ja ovet ovat avoinna kaikille Lielahden historiasta kiinnostuneille.


JOULUKUU

JOULURAUHAN TOIVOTUS

24.12.2019
Rientolan perinteinen joulurauhan toivotus kuullaan Tornipihalla 24.12.2019 klo 11. Mukana tapahtumassa ovat Harjun seurakunnan seurakuntapastori Tarvo Laakso ja Rientolan soittokunnan kvartetti.


RIENTOLAN JOULUTORI

14–15.12.2019
Tervetuloa nauttimaan joulun tunnelmasta, tekemään löytöjä pukinkonttiin tai ystävälle lahjaksi, kun Rientola järjestää ohjelmallisen joulutorin lauantaina ja sunnuntaina 14.–15.12.2019 klo 11–17. Pirtti ja Vieraspytingin sali täyttyvät taitavista käsityöläisistä tuotteineen; myynnissä on lahjaksi ja joulun valmisteluun sopivia koriste-esineitä, asusteita, mattoja, joulukoristeita, koruja, leivonnaisia, luonnonkosmetiikkaa, makeisia ym. ym. Tornipihalla asiakkaita palvelevat Klapikokki loimulohikärryineen sekä perinteikkään Kauppilan sukutilan väki, joka myy kotimaisia kuusia. Lapsille on luvassa jouluaskartelua ja Joulupukki on paikalla koko tapahtuman ajan. Harjun lapsikuoro esiintyy lauantaina molemmissa rakennuksissa klo 13–14 välillä ja sunnuntaina samoihin aikoihin on tarjolla aikuisten esittämää jouluista musiikkia. Pihapiirin myymälät Makutuote, Putiikki Matilda ja Sisustus Severiina ovat auki molempina päivinä.

P.S. Osallistumme omalla pöydällä myös Aamulehden joulumyyjäisiin Tampere-talossa 14.12.2019 klo 11–15.


JOULULAULUILTA: TARVO LAAKSO

10.12.2019
Harjun seurakunnan seurakuntapastori ja Länsi-Tampereen oma rokkipappi Tarvo Laakso laulaa ja laulattaa yleisöllä rakkaita joululauluja Rientolan Pirtissä tiistaina 10.12.2019 klo 18. Kaappaa mukaan kaveri, äiskä tai ukki ja tulkaa porukalla nauttimaan joulumusiikin synnyttämistä aatoksista ja tunnelmista!


MARRASKUU

KULTTUURILUENTO: MARJA SELIN

21.11.2019
Rientolan soittokunnan jäsen ja entinen historian opettaja Marja Selin kertoo Rientolan Pirtillä torstaina 21.11.2019 klo 13. mm. Tampereen kaupunginarkkitehtina toimineen Birger Federleyn (1874–1935) suunnittelemista lukuisista rakennuksista ja arkkitehtuurista. Esimerkiksi Rientolan omistuksessa oleva tiilinen karjarakennus 16-metrisine viljasiiloineen on Federleyn käsialaa. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!


LOKAKUU

KIRJAILIJAVIERAILU: AULIS AARNIO

24.10.2019
Emeritusprofessori ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja kotiseutumies Aulis Aarnio luennoi Rientolan Pirtillä torstaina 24.10.2019 klo 13 Ilmoneista eli Kangasalla vaikuttaneen seitsenhenkisen kulttuuriperheen elämästä ja vaiheista, joista Aarnio on kirjoittanut mm. näytelmät Haaveiden talo, Viisi sisarusta ja Ilmonien arvoitus. Tunnetuin perheen jäsenistä oli taidemaalari Einar, joka oli Helene Schjerfbeckin oppilas ja josta povattiin opettajansa vertaista mestaria. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!