USKALLUS UUTEEN

Esittelemme blogissamme Rientolan Setlementin henkilökuntaa, ohjaajia, vapaaehtoistyöntekijöitä ja yhteistyökumppaneitamme. Tällä kertaa vuorossa on Esther Shange, lasten tanssiryhmien ohjaaja sekä tanssin moniosaaja.

Tamperelainen Esther Shange kertoo viettävänsä ensimmäistä välivuottaan, ja aika on kulunut ahkerasti työskennellessä. Hän ohjaa Rientolassa tanssia lapsiryhmille maanantaisin: tarjolla on tanssillista voimistelua ja kahden eri tason show- ja hiphoptunteja. Tärkeää työssä on hänen mukaansa rohkaista lapsia kokeilemaan uusia ilmaisun muotoja sekä mahdollisuus seurata lasten kehitystä, jota Estherin mukaan tapahtuu nuorena paljon.

– Lapset muistuttavat työssä siitä, että mikä vain tässä maailmassa on mahdollista, eikä elämää aina tarvitse ottaa niin vakavissaan, hän sanoo.

RAKKAUDESTA LAJIIN

Esther on itse tanssinut pitkään, jo vuodesta 2006. Hänen ensimmäiset tanssituntinsa lapsena olivat Rientolan järjestämiä, kunnes hän vaihtoi myöhemmin tanssikoulua. Aiemmin Esther tanssi pääasiassa balettia ja jazz-tanssia, ja nykyään hän on keskittynyt enemmän street-lajeihin. Kokemusta on myös nykytanssista, stepistä, body drummingista ja hiphopista.

– Olen myös ollut mukana eri kilpailuissa ja esiintynyt TV-sarjassa avustavana tanssijana sekä muissa pikku tapahtumissa, hän kertoo.

Voidaankin siis sanoa, että Rientola on saanut tiimiinsä kunnon tanssin moniosaajan! Estherin mukaan juuri oma innostus ja rakkaus tanssiin toimii suurena motivaationa ohjaustunneilla.

TANSSIN KAUTTA TUTUKSI

Estherin mielestä tanssitunneilla tärkeintä on se, että lapsilla on kivaa. Lisäksi hän huolehtii siitä, että lapsilla on turvallinen olo toteuttaa itseään ja olla tilassa ihan omana itsenään.

Ohjaajana hän haluaa innostaa lapsia tanssimaan ja oppimaan uutta. Tunneilla myös vaihdetaan kuulumisia ja panostetaan yhteiseen ryhmähenkeen. Lisäksi tunneilla improvisoidaan, sillä silloin lapset löytävät Estherin mukaan uusia puolia itsestään sekä omia rajojaan.

Tanssituntien ohjauksen Esther aloitti Rientolassa syksyllä 2020, ja jo lyhyessä ajassa hän kokee päässeensä osaksi yhteisöä. Toimiva kommunikointi ja suora yhteys toimiston väkeen luo tunteen siitä, että ohjaajat ovat osa porukkaa. Kun Rientolan uuden liikuntatilan rakentaminen alkoi, ohjaajilta kysyttiin toiveita ja mielipiteitä tilaan liittyen.

– On kiva tuntea, että ajatuksemme otetaan huomioon.

HYVINVOINTIA TUKEMASSA

Poikkeusaikana puhutaan paljon harrastusten tärkeydestä, erityisesti lasten ja nuorten kohdalla. Esther on asiasta samaa mieltä. Harrastuksessa pääsee näkemään kavereita, ilmaisemaan itseään ja unohtamaan maailman tilanteen hetkeksi.

– Uskon, että ohjaajalla on tässä suuri vaikutus ja vastuu. Luulen, että harrastustoiminnan mahdollistaminen vaikuttaa lasten lisäksi vanhempien hyvinvointiin.

Teksti: Heini-Sofia Alavuo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *