• RIENTOLAN SETLEMENTTI

  Olemme ihmisten kokoinen yhteisö, nautimme elämästä ja rakennamme yhdessä tulevaisuuden Suomea. Olet sydämellisesti tervetullut Rientolaan!

  Lue lisää
 • TULE MUKAAN!

  Kaipaatko yhteisöä, jossa voisit harrastaa ja tavata uusia ihmisiä? Rientola on savipajoineen, puuverstaineen ja liikuntatiloineen lähellä sinua, minua ja meitä. Tervetuloa mukaan toimintaan!

  Lue lisää
 • UPEITA TAPAHTUMIA

  Haluaisitko elämyksiä ja mielekästä tekemistä? Järjestämme konsertteja, retkiä, kiinnostavia luentoja, kirppareita, markkinoita, kulttuuririentoja. Tutustu tarjontaamme!

  Lue lisää
 • ENTISÖIMME VANHAA

  Meillä on Tampereen Niemenrannassa satavuotinen navetta ja kaksi sitäkin vanhempaa hirsikaunotarta, jotka entisöimme kuntoon. Poikkea talossa – kerromme lisää!

  Lue lisää

TUTUSTU JA ILMOITTAUDU!

Rientolan Setlementti tarjoaa monipuolista ja elämyksellistä kurssi- ja kerhotoimintaa kaikenikäisille. Tarjolla on monenlaista liikuntaa kuten joogaa, ryhmäliikuntaa, pallolajeja, parkouria ja tanssia. Rientolan tiloissa toimii myös savipaja sekä puuverstas, jotka järjestävät säännöllisesti keramiikan ja puutyön kursseja. Tämän lisäksi meillä on myös kuvataiteen, musiikin, teatterin ja hyvinvoinnin kursseja.

 

Syksyn 2023 kurssit on julkaistu, joten muista varata paikkasi hyvissä ajoin. Vielä ehdit ilmoittautua lokakuun ja loppuvuoden kursseille! Tutustu kurssitarjottimemme antiin ja ilmoittaudu mukaantäällä

 

UUSI RIENTOLA-LEHTI ON JULKAISTU! Tutustu Rientolan yhteisölliseen toimintaan lehden digiversiosta → tästä

 

Noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisten ohjeita ja kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaan ja turvallisuuteen.

Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret

Haluatko pelata salibandya tai oppia hiphopia? Voit myös tulla taidepajaan!

Perheet

Perheet

Pikku taaperot pääsevät temppuradalle. Teemme yhdessä myös savitöitä!

Aikuiset ja seniorit

Aikuiset ja seniorit

Mitä jos tänä syksynä opiskelisit lavatanssia? Tai heittäydy luovaksi puuverstassa!

Lyhytkurssit

Lyhytkurssit

Aina ei voi sitoutua koko lukuvuodeksi. Kokeile Rientolan lyhytkursseja!

TIETOA MEISTÄ

Tutustu Rientolaan ja sen henkilökuntaan! Järjestämme vuoden aikana monenlaista harrastuskurssitoimintaa kaikenikäisille. Tämän lisäksi Rientolassa on monenlaista maksutonta yhteisöllistä toimintaa ja lukuisia tapahtumia. Olemme vielä vuoden 2023 mukana Tule! – Tulevaisuus toi meidät yhteen -hankkeessa, jossa järjestetään vapaaehtois- ja kansalaistoimintaa Lielahti-Lentävänniemessä. Esittelemme myös Rientolan perinteiset jäsenkerhot.

Rientola

Rientola

Rientolan Setlementti on kanssasi arjessa mukana läpi elämän. Tutustu toimintaamme!

Ihmiset

Ihmiset

Tutustu Rientolan henkilökuntaan, ohjaajiin ja hallituksen jäseniin.

Tapahtumat

Tapahtumat

Järjestämme monenlaisia tapahtumia. Voit myös tilata meiltä räätälöidyn tykytoimintapäivän.

Aikamatka historiaan

Aikamatka historiaan

Rientola toimii Niemen vanhassa kartanomiljöössä, jonka historia voidaan jäljittää 1400-luvulle asti.

Jäsenkerhot

Jäsenkerhot

Rientolan kerhoilla on pitkät perinteet. Tule mukaan ja ideoi kanssamme ohjelmaa ja toimintaa!

ETSITKÖ SOPIVAA TILAA?

Etsitkö sopivaa juhlatilaa häihin, yksityistilaisuuksiin, kokouksiin tai muihin tapahtumiin Tampereen seudulta? Rientolan Setlementti vuokraa Rientolan pirttiä juhlatilaisuuksiin ja puutyötilaa harrastustoimintaa varten.

Mikäli tarvitset säilytys- tai varastotilaa, ota yhteyttä Rientolan Pienvarastoihin!

Pirtti

Pirtti

Pirtti taipuu moneen yksityistilaisuuteen: häihin, konserttisaliksi, syntymäpäiväjuhliin tai kokoustilaksi!

Puutyötila

Puutyötila

Rientolan puutyötila tarjoaa erinomaiset tilat, koneet, työvälineet ja kaverit monenlaisiin puutöihin.

YHTEISÖLLINEN TOIMINTA

TULE!-HANKKEEN YHTEISÖLLINEN TOIMINTA RIENTOLASSA

TULE! Tulevaisuus toimi meidät yhteen on Rientolan Setlementin, Kansalaistalo Mansikkapaikan ja Sopimusvuori ry:n yhteinen hanke, joka lisää Länsi-Tampereen asukkaiden osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia. TULE-hanke järjestää alueella ja Rientolassa vapaaehtoistoimintaa ja omaehtoista yhteisöllistä toimintaa kuten vapaaehtoisryhmiä, talkoita, hyväntekeväisyyttä, tapahtumia ja ammattilaisverkoston yhteistyötä.

Lue lisää lietsulentsu.fi.

Elämäntarina-pirtti on tarinankerronnan yhteisöllinen tila, joka kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa. Jokaisella kokoontumiskerralla on oma elämäntarinaan liittyvä teema. Teemojen työstämiseen käytetään keskusteluja, sanataidetta, tarinallisuutta, luovaa kirjoittamista ja kuvaa ja tekstiä sisältäviä harjoituksia. Toiminta muodostuu tarinapirtin etenemisen aikana myös ryhmästä nousevien tarpeiden mukaan. Ilmoittaudu mukaan noora.tokee@rientola.fi tai puhelimitse 041 3184556

Miesten puhetta Rientolassa Riitänkö miehenä työssä, parisuhteessa, vanhempana? Voinko olla se, kuka olen? Kuulisipa muidenkin miesten ajatuksia? Miesten puhetta miehen hyvinvoinnista on tulevana syksynä luvassa Rientolan Pirtissä. Tule avoimiin kokoontumisiin pohtimaan, kuulemaan muidenkin ajatuksia ja löytämään uusia näkymiä mieltä askarruttaviin asioihin. Jokaisen kerran teemaan johdattelee alustus. Illoista vastaa ja puhetta johtaa Tukian Jukka.

Kokoontuminen joka toinen viikko maanantai klo 18.00–20.00 Rientolan Pirtissä. Kokoontuminen 28.8., 11.9., 25.9., 9.10., 23.10., 6.11., 20.11. ja 4.12.2023. Lisätietoja tästä.

Naisten ryhmä Nainen, kaipaatko pysähtymistä arjen keskellä? Naisten ryhmä on kaksi kertaa kuukaudessa kokoontuva avoin piiri, jonka tavoitteena on tarjota tila ja paikka pysähtyä ja jossa on aikaa ja tilaa itsensä ja muiden kuuntelulle ja kohtaamiselle. Ryhmässä keskitytään mielen hyvinvoinnin erilaisiin teemoihin. Keskustelua johtaa Noora-Maija Tokee. Lisätietoja tästä.

Sauvakävely-ryhmä kokoontuu Rientola-keskuksen pihassa ja tutustuu Lielahden kohteisiin. Sinun ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon vaan riittää, että saavut ajoissa paikalle. Lisätiedot ja aikataulut tästä.

KOHTAAMISPAIKKATOIMINTA

Ystävyyden Pirtti on täällä taas! Ystävyyden Pirtti on suunnattu kaikenikäisille lapsille ja aikuisille, jotka haluavat viettää yhdessä mukavaa aikaa! Luvassa on kädentaitoja, pelaamista ja muuta mukavaa yhteistä tekemistä. Pirtin yhteydessä tarjoillaan välipala. Toiminta jatkuu 10.8. Tervetuloa mukaan!

Nuorten kulttuuriprojekti järjestetään syyskaudella 2023. Osallistujille maksuttomasta projektista julkaistaan lisätietoja kesällä ja ilmoittautumismahdollisuus avautuu elokuussa täällä. Kulttuuriprojekti toteutuu Setlementtiliiton lasten ja nuorten toimintarahan tuella.

VAPAAEHTOISTYÖ

Rientolan talkoot huolehtii pihapiiristämme. Toivotamme kaikki tervetulleiksi talkoisiin! Lisätiedot noora.tokee@rientola.fi sekä www.lietsulentsu.fi

Tule vapaaehtoiseksi Rientolan ja TULE-hankkeen tapahtumiin! Voit tulla erilaisiin tehtäviin kuten keittiöön, tapahtumanjärjestämistehtäviin, myyntikojujen ja telttojen pystytystehtäviin, työpajan apuohjaajaksi, näyttelynvalvojaksi tai Rientolan myyntipöydän myyjäksi. Tapahtumien vapaaehtoistyö on TULE-hankkeen toimintaa Rientolassa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen noora.tokee@rientola.fi

Tule vapaaehtoiseksi Rientolan toimikuntiin! Rientolan toimikunnissa voit päästä tekemään Rientolasta toiminnasta ja tapahtumista omannäköisiäsi yhteisöllisessä porukassa! Toimikunnat koostuvat Rientolan aktiivisista vapaaehtoisista.

Tapahtumatoimikunta suunnittelee ja tuottaa Rientolan suurtapahtumat yhteistyössä tapahtumakoordinaattorin kanssa; Lielahti-päivän toukokuussa, Sadonkorjuujuhlat syyskuussa ja Joulutorin joulukuussa.

Senioritoimikunta ideoi, suunnittelee ja järjestää Rientolan Kulttuurikevään ja Kulttuurisyksyn tapahtumat yhteistyössä Suomen Senioriliikkeen kanssa.

Nuorisotoimikunta suunnittelee ja toteuttaa Rientolan toimintaa ja tapahtumia lapsille ja nuorille.

Tervetuloa mukaan! Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan Rientolan toimikuntiin sanna.natunen@rientola.fi.

Lue lisää
Rientolan kulttuurisyksy 2023

Rientolan kulttuurisyksy 2023

Syyskuussa Rientolassa on ollut monenlaista tapahtumaa ja musiikkia. Haluamme kiittää kaikkia Sadonkorjuujuhlan ja Iles-Hagfors-Rauhala tanssilauluja-konsertin kävijöitä tapahtumiin osallistumisesta. Toivottavasti näemme teidät 9.12.2023 Rientolan Joulutorissa. Mikäli haluat jättää palautetta Sadonkorjuujuhlaan liittyen, niin voit tehdä niin tästä linkistä. Kulttuurisyksy jatkuu ja tuo meille eri teemaisia maksuttomia tilaisuuksia. Tilaisuuksista löytyy musiikkia, kirjailijavierailua ja jopa kansainvälistä toimintaa. Alta löytyy […]

Rientolan Sadonkorjuujuhla järjestetään La 16.9.2023

Rientolan Sadonkorjuujuhla järjestetään La 16.9.2023

Toivotamme teidät tervetulleeksi Rientolan Sadonkorjuujuhliin lauantaina 16.9.2023 klo 11-15. Vietämme kesäkauden päättäjäisiä tunnelmallisessa ja tutussa Rientolan tornipihassa (Federleynkatu 19). Tapahtumassa myynnissä kesäkauden satotuotteita, käsitöitä ja taidetta. Tarjolla myös musiikkia, makkaranmyyntiä ja ohjelmaa lapsille.

Nuorten kulttuuriprojekti 13-18-vuotiaille

Nuorten kulttuuriprojekti 13-18-vuotiaille

Tule mukaan 13-18-vuotiaiden nuorten omaan kulttuuriprojektiin Rientolaan syksyllä 2023! Projektissa tehdään omannäköistä, juuri sinun toiveisiisi pohjautuvaa ja elämääsi liikuttavaa kulttuuria. Maksuttomaan projektiin ovat tervetulleita kaikki nuoret, jotka haluavat ilmaista ja tehdä omannäköistä kulttuuria.

NÄIN LÖYDÄT MEIDÄT

Rientolan Setlementti ry:n toimitilat sijaitsevat Niemenrannan kaupunginosassa Länsi-Tampereella osoitteessa Federleynkatu 19, 33400 Tampere

Toimistomme on avoinna ma-to klo 9-15

Yhteydenotot sähköpostitse toimisto (at) rientola.fi tai puhelimitse 041 314 9721
Toiminnanjohtaja Sanna Natunen s-posti sanna.natunen (at) rientola.fi ja p. 044 970 5205
Rientolan kiinteistönhoitajana toimii Marko Kiiski p. 040 160 4634

Ota meidät seurantaan somessa!

Rientolan Facebook-sivuilla facebook.com/rientolansetlementti/
Rientolan Instagramista instagram.com/rientola