• RIENTOLAN SETLEMENTTI

  Olemme ihmisten kokoinen yhteisö, nautimme elämästä ja rakennamme yhdessä tulevaisuuden Suomea. Olet sydämellisesti tervetullut Rientolaan!

  Lue lisää
 • TULE MUKAAN!

  Kaipaatko yhteisöä, jossa voisit harrastaa ja tavata uusia ihmisiä? Rientola on savipajoineen, puuverstaineen ja liikuntatiloineen lähellä sinua, minua ja meitä. Tervetuloa mukaan toimintaan!

  Lue lisää
 • UPEITA TAPAHTUMIA

  Haluaisitko elämyksiä ja mielekästä tekemistä? Järjestämme konsertteja, retkiä, kiinnostavia luentoja, kirppareita, markkinoita, kulttuuririentoja. Tutustu tarjontaamme!

  Lue lisää
 • ENTISÖIMME VANHAA

  Meillä on Tampereen Niemenrannassa satavuotinen navetta ja kaksi sitäkin vanhempaa hirsikaunotarta, jotka entisöimme kuntoon. Poikkea talossa – kerromme lisää!

  Lue lisää

TUTUSTU JA ILMOITTAUDU!

Rientolan Setlementti tarjoaa monipuolista ja elämyksellistä kurssitoimintaa kaikenikäisille. Tarjolla on monenlaista liikuntaa kuten joogaa, pilatesta, kehonhuoltoa, palloilulajeja, ryhmäliikuntaa ja tanssia. Rientolan tiloissa toimii myös savipaja sekä puuverstas, jotka järjestävät säännöllisesti keramiikan ja puutyön kursseja. Tämän lisäksi meillä on kuvataiteen, muiden kädentaitojen, musiikin, teatterin ja ruoanlaiton kursseja.

Lukuvuoden 2024-2025 ja syksyn 2024 kurssit on julkaistu verkkokaupassamme 1.6.2024 ja ilmoittautuminen kursseille aukeaa pe 14.6.2024 klo 8.00. Kurssimainos jaellaan lähialueen talouksiin 12.6.2024. Kesäkauden 2024 kurssien ilmoittautuminen jatkuu kesällä.

Tutustu kurssitarjottimemme antiin ja ilmoittaudu mukaantäällä

Lue kesän 2023 Rientola-lehti! Tutustu Rientolan yhteisölliseen toimintaan lehden digiversiosta → tästä

Noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisten ohjeita ja kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaan ja turvallisuuteen.

Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret

Haluatko pelata salibandya tai oppia hiphopia? Voit myös tulla taidepajaan!

Perheet

Perheet

Pikku taaperot pääsevät temppuradalle. Teemme yhdessä myös savitöitä!

Aikuiset ja seniorit

Aikuiset ja seniorit

Mitä jos tänä syksynä opiskelisit lavatanssia? Tai heittäydy luovaksi puuverstassa!

Lyhytkurssit

Lyhytkurssit

Aina ei voi sitoutua koko lukuvuodeksi. Kokeile Rientolan lyhytkursseja!

TIETOA MEISTÄ

Tutustu Rientolaan ja sen henkilökuntaan! Järjestämme vuoden aikana monenlaista harrastuskurssitoimintaa kaikenikäisille. Tämän lisäksi Rientolassa on monenlaista maksutonta yhteisöllistä ja omaehtoista toimintaa ja lukuisia tapahtumia. Olemme vielä tammikuun 2024 ajan mukana Tule! – Tulevaisuus toi meidät yhteen -hankkeessa, jossa järjestetään vapaaehtois- ja kansalaistoimintaa Lielahti-Lentävänniemessä. Esittelemme myös Rientolan perinteiset jäsenkerhot.

Olemme Suomen Setlementtiliitto ry:n jäsen. Suomessa toimii 32 setlementtiä eli paikallisyhdistystä. Olemme myös osa kansainvälistä setlementtiliikettä. Toimintamme on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Ovemme ovat avoinna kaikille.​

 

Rientola

Rientola

Rientolan Setlementti on kanssasi arjessa mukana läpi elämän. Tutustu toimintaamme!

Ihmiset

Ihmiset

Tutustu Rientolan henkilökuntaan, ohjaajiin ja hallituksen jäseniin.

Tapahtumat

Tapahtumat

Järjestämme monenlaisia tapahtumia. Voit myös tilata meiltä räätälöidyn tykytoimintapäivän.

Aikamatka historiaan

Aikamatka historiaan

Rientola toimii Niemen vanhassa kartanomiljöössä, jonka historia voidaan jäljittää 1400-luvulle asti.

Jäsenkerhot

Jäsenkerhot

Rientolan kerhoilla on pitkät perinteet. Tule mukaan ja ideoi kanssamme ohjelmaa ja toimintaa!

ETSITKÖ SOPIVAA TILAA?

Etsitkö sopivaa juhlatilaa häihin, yksityistilaisuuksiin, kokouksiin tai muihin tapahtumiin Tampereen seudulta? Rientolan Setlementti vuokraa Rientolan pirttiä juhlatilaisuuksiin ja puutyötilaa harrastustoimintaa varten.

Mikäli tarvitset säilytys- tai varastotilaa, ota yhteyttä Rientolan Pienvarastoihin!

Pirtti

Pirtti

Pirtti taipuu moneen yksityistilaisuuteen: häihin, konserttisaliksi, syntymäpäiväjuhliin tai kokoustilaksi!

Puutyötila

Puutyötila

Rientolan puutyötila tarjoaa erinomaiset tilat, koneet, työvälineet ja kaverit monenlaisiin puutöihin.

YHTEISÖLLINEN TOIMINTA

TULE!-HANKKEEN YHTEISÖLLINEN TOIMINTA LIELAHTI-LENTÄVÄNNIEMESSÄ

TULE! Tulevaisuus toimi meidät yhteen oli 2020-2024 Rientolan Setlementin, Kansalaistalo Mansikkapaikan ja Sopimusvuori ry:n yhteinen hanke, joka lisäsi Länsi-Tampereen asukkaiden osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia. TULE-hanke järjesti alueella ja Rientolassa vapaaehtoistoimintaa ja omaehtoista yhteisöllistä toimintaa kuten vapaaehtoisryhmiä, talkoita, hyväntekeväisyyttä, tapahtumia ja ammattilaisverkoston yhteistyötä tammikuun 2024 loppuun saakka. Yhteisöllistä toimintaa jatketaan Rientolassa ja alueella ja siitä tiedotetaan lietsulentsu.fi-sivustolla myös hankkeen päättymisen jälkeen.

Lue lisää lietsulentsu.fi. Lietsulentsu-sivuston etusivulla ovat näkyvissä kaikki alueen ajankohtaiset maksuttomat ja/ tai vapaaehtoistoiminnan ja omaehtoisen toiminnan tapahtumat ja tilaisuudet.

RIENTOLAN VILJELYPALSTATOIMINTA

Rientola vuokraa kaudella 2024 pienviljelijöiden käyttöön Rientola-keskuksessa sijaitsevan Rientolan viljelypalstan palstoja sekä Sahanvainionpuistossa sijaitsevia Tampereen kaupungin viljelylaatikoita.

Rientolan viljelypalstalla jatkavat keväällä 2024 edellisenä viljelykautena käytössä olleen paikkansa varanneet viljelijät. Kaikki palstat on varattu viljelykaudelle 2024. Ensi viljelykauden vapautuvia palstoja kannattaa tiedustella tammi-helmikuussa 2025.

Sahanvainionpuiston viljelylaatikkoalueella jatkavat keväällä 2024 edellisenä viljelykautena käytössä olleen viljelylaatikkonsa varanneet viljelijät. Kaikki viljelylaatikot on nyt varattu viljelykaudelle 2024. Ensi viljelykauden vapautuvia viljelylaatikoita kannattaa tiedustella tammi-helmikuussa 2025.

RIENTOLAN OMAEHTOISET RYHMÄT

Lielahti ennen ja nyt –kerho on tarkoitettu niin entisille kuin nykyisille laajan Lielahden alueen eli Tampereen luoteisen alueen asukkaille. Vaalitaan yhdessä historiaa keskustelemalla ja jakamalla omia muistoja ja kokemuksia muille. Tervetuloa mukaan maksuttomaan ryhmään lietsulaiset, lentsulaiset, niemeläiset, vainiolaiset, peltokyläläiset, siivikkalalaiset jne. Ryhmää ohjaa Veli-Pekka Nieminen.

Kerho kokoontuu kevätkaudella 2024 kuukauden ensimmäisenä torstaina 4.1., 1.2., 11.3. (korvaa 7.3. peruuntuneen kokoontumisen) ja 4.4.2024 klo 18.00 Rientolan Pirtissä (Federleynkatu 19).

KOHTAAMISPAIKKATOIMINTA

Ystävyyden Pirtti on täällä taas! Ystävyyden Pirtti on suunnattu kaikenikäisille lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka haluavat viettää yhdessä mukavaa aikaa! Luvassa on kädentaitoja, pelaamista ja muuta mukavaa yhteistä tekemistä. Pirtin yhteydessä tarjoillaan välipala. Toiminta alkaa vuonna 2024 huhti-toukokuussa ja jatkuu syyskaudella. Tervetuloa mukaan!

 

KANSALAISTALO MANSIKKAPAIKAN DIGIKAHVILA RIENTOLASSA

Kansalaistalo Mansikkapaikan digitalkkari Riku Rantanen päivystää Rientolassa syksyllä tiistaisin ja keskiviikkoisin ja neuvoo sekä luennoi digiasioissa. Tilaisuus on maksuton ja tarjolla on aina kahvit. Tule kysymään mieltä askarruttavista digiasioista! Kansalaistalo Mansikkapaikan toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. Syksyn muut päivämäärät julkaistaan elokuussa.

Digikahvila Rientolassa 21.8.2024 klo 13.00, Rientolan Pirtti (Federleynkatu 19)

 

VAPAAEHTOISTYÖ RIENTOLASSA

Rientolan talkoot huolehtii Rientola-keskuksen pihapiiristä ja Rientolasta. Toivotamme kaikki tervetulleiksi talkoisiin! Lisätiedot sanna.natunen@rientola.fi.

Rientolan kesäkauden 2024 talkoissa muutetaan Rientolan savipajaa tallin vintin uusiin upeisiin tiloihin. Muuttotalkoot ovat kesä-elokuussa 17.6. ja 26.6. klo 12.00-15.00 sekä 30.7. ja 6.8.2024 klo 10.00-13.00.

Vapaaehtoiset voivat talkoissa auttaa tavaroiden pakkaamisessa, siirtämisessä, purkamisessa, järjestelyssä sekä siistimisessä sekä muissa Rientolan kesäajan tehtävissä. Tule mukaan tutustumaan Rientolan tallin vintin upeisiin uusiin tiloihin! Tarjolla on hyvää mieltä, yhteistä tekemistä ja tietysti soppaa ja herkkuja Makutuotteessa.

 

 

Tule vapaaehtoiseksi Ystävyyden Pirttiin. Ystävyyden Pirtti kokoontuu Rientolan Pirtissä jälleen keväällä 2024 ja tarjoaa kaikenikäisille mukavaa yhdessäoloa, kivaa tekemistä ja herkkuja. Ystävyyden Pirtin kevään viimeinen kokoontuminen on ti 28.5.2024 klo 16.30-19.00 Rientolan Pirtissä (Rientola-keskus, Federleynkatu 19). Toiminta jatkuu syyskaudella 2024 alkaen elokuusta.

Ystävyyden Pirttiin voi tulla vapaaehtoiseksi auttamaan ohjaustehtävissä, asiakkaiden kanssa seurustelussa ja järjestelyissä. Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää vapaaehtoistehtävistä, ota yhteyttä sanna.natunen@rientola.fi tai p. 044 970 5205.

 

Ohjaajaksi Rientolan kesäkerhoon? Rientolan kesäkerhoihin etsitään vapaaehtoisia ohjaajia apuohjaajiksi.

 • 3.–7.6.2024 Luovasti luonnosta -kässäkesäkerhoon (7-11-vuotiaille) klo 9-15 tai
 • 10.–14.6.2024 sirkus- ja kuvataidekesäkerhoon (7-11-vuotiaille) klo 9-15

Mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä touhuamaan lasten ja varhaisnuorten kanssa. Kysy lisää ja ota yhteyttä Rientolan Sannaan p. 044 970 5205.

 

Rientolan Reuharinniemen lapinraunioiden talkooryhmä huolehtii lähialueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kohteen kunnossapidosta. Toivotamme kaikki tervetulleiksi talkooryhmään Reuharinniemen lapinraunioille. Lisätiedot sanna.natunen@rientola.fi.

 

Tule vapaaehtoiseksi Rientolan tapahtumiin! Voit tulla erilaisiin tehtäviin kuten keittiöön, tapahtumanjärjestämistehtäviin (järjestyksenvalvoja, pysäköinninohjaaja, kävijöiden laskija), myyntikojujen ja telttojen pystytystehtäviin, työpajan apuohjaajaksi, näyttelynvalvojaksi tai vaikkapa Rientolan myyntipöydän myyjäksi.

Tapahtumien vapaaehtoistyö jatkuu aktiivisesti syksyllä 2024. Syksyllä järjestetään Sadonkorjuujuhla 14.9.2024 ja Joulutori marras-joulukuussa.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Rientolan sadonkorjuujuhlaan 14.9.2024 klo 11-15 tästä linkistä tai sanna.natunen@rientola.fi.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen sanna.natunen@rientola.fi tai 044 970 5205.

 

Tule vapaaehtoiseksi Rientolan toimikuntiin! Rientolan toimikunnissa voit päästä tekemään Rientolasta toiminnasta ja tapahtumista omannäköisiäsi yhteisöllisessä porukassa! Toimikunnat koostuvat Rientolan aktiivisista vapaaehtoisista.

Tapahtumatoimikunta suunnittelee ja tuottaa Rientolan suurtapahtumat yhteistyössä tapahtumakoordinaattorin kanssa; Lielahti-päivän toukokuussa, Sadonkorjuujuhlat syyskuussa ja Joulutorin joulukuussa.

Senioritoimikunta ideoi, suunnittelee ja järjestää Rientolan Kulttuurikevään ja Kulttuurisyksyn tapahtumat yhteistyössä Suomen Senioriliikkeen kanssa. Tule mukaan ideoimaan ja suunnittelemaan Rientolan 80-vuotisjuhlavuoden tapahtumia vuodelle 2025.

Lapsi- ja nuorisotoimikunta suunnittelee ja toteuttaa Rientolan toimintaa ja tapahtumia lapsille ja nuorille.

Tervetuloa mukaan! Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan Rientolan toimikuntiin sanna.natunen@rientola.fi tai p. 044 970 5205.

 

Lue lisää
Ilmoittautuminen Rientolan lukukauden 2024-2025 ja syyskauden kursseille alkaa 14.6.2024!

Ilmoittautuminen Rientolan lukukauden 2024-2025 ja syyskauden kursseille alkaa 14.6.2024!

Tervetuloa mukaan Rientolan Setlementin uusiin ja tuttuihin harrastuksiin! Rientolan kurssit on julkaistu verkkokaupassa 1.6.2024 ja kurssimainos jaellaan alueen koteihin 12.6.2024. Ilmoittautuminen kursseille alkaa perjantaina 14.6.2024 klo 8.00. Tutustu kurssiohjelmaan osoitteessa www.pilvikanava.fi/rientola ja tule mukavien harrastusten pariin! Rientolan Setlementti tarjoaa monipuolista ja elämyksellistä kurssi- ja kerhotoimintaa kaikenikäisille. Tarjolla on monenlaista liikuntaa kuten joogaa, ryhmäliikuntaa, palloilulajeja ja tanssia. […]

Rientolan vilttikirppikset kesällä 6.6., 4.7. ja 8.8.2024.

Rientolan vilttikirppikset kesällä 6.6., 4.7. ja 8.8.2024.

Tule myymään, tekemään löytöjä tai viettämään kesäpäivää Rientola-keskuksen viihtyisälle tornipihalle! Vilttikirppis järjestetään tornipihan nurmialueella. Tapahtuma on myyjille maksuton ja omatoiminen eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

NÄIN LÖYDÄT MEIDÄT

Rientolan Setlementti ry:n toimitilat sijaitsevat Niemenrannan kaupunginosassa Länsi-Tampereella Rientola-keskuksessa osoitteessa Federleynkatu 19, 33400 Tampere.

Toimistomme on avoinna ma-to klo 9-15.

Yhteydenotot

Sähköpostitse toimistoon toimisto (at) rientola.fi tai puhelimitse p. 041 314 9721
Toiminnanjohtaja Sanna Natunen s-posti sanna.natunen (at) rientola.fi ja p. 044 970 5205 (vuosilomalla 20.6.-4.8.2024)
Rientolan kiinteistönhoitajana toimii arkisin Marko Kiiski p. 040 160 4634
Kiinteistöasioista vastaa viikonloppuisin Jalo Pirhonen/ Rientolan Kerhola Oy, p. 040 063 3623

Pysäköinti

Rientola-keskuksen Federleynkadun puoleisella yläpihalla ja tornipihalla pysäköinti on mahdollista 3 h kiekolla. Matilda Niemen kadun puoleisella pysäköintialueella voi pysäköidä 30 min. kiekolla. Muistathan parkkikiekon.

Tietosuojaselosteet

Rientolan jäsen-, vapaaehtois- ja asiakasrekistereiden tietosuojaselosteet voit lukea tästä: TIETOSUOJASELOSTE_Asiakasrekisterit_Rientola.

Liity jäseneksi!

Liity Rientolan Setlementin jäseneksi! Tulosta Rientolan Jäsenhakemus ja toimita se täytettynä Rientolan toimistoon tai sähköpostitse osoitteeseen toimisto@rientola.fi. Jäseneksi liityttyäsi saat alennusta yhden kurssin hinnasta ja Rientolan maksullisista tapahtumista. Jäsenmaksu on 20 € vuodessa.

Rientolan Setlementti ry:n säännöt voit lukea tästä: Rientolan Setlementti_säännöt 17.4.2018

Seuraa meitä somessa!

Rientolan Facebook-sivut facebook.com/rientolansetlementti/
Rientolan Instagram instagram.com/rientola